Revista presei: Boc V, un nou inceput. Un nou imprumut cu FMI

remaniere juramant guvern Boc

Guvernul Boc remaniat se prega­tes­te sa inceapa luna viitoare ne­gocierile cu FMI pentru un nou im­prumut prin care sa fie asi­gurata inclusiv rostogolirea ra­telor din acordul actual de aproape 13 mld. euro care expira in primavara anului viitor.

Ziarul Financiar: In 2011 Romania va avea de finantat un deficit bu­getar de cel putin 6 mld. euro daca va reusi sa re­duca nivelul acestuia la 4,4% din PIB, aceasta fiind cel mai probabil suma noului acord. Catre FMI va avea de achitat peste 280 mil. euro, iar in 2012, cand incepe rambursarea ratelor de capital, nota de plata va creste la 1,8 mld. euro. De asemenea, Finantele vor avea de rostogolit in 2011 un volum mare de datorie pe termen scurt contrac­ta­ta in acest an si in 2009. Serviciul da­toriei publice gu­vernamentale pe anul viitor cuprinde rate de ca­pi­tal de circa 11,3 mld. euro si dobanzi de 2 mld. euro, adica un total de peste 13 mld. euro.

Romania LiberaCe poti face toamna pe litoral Primul weekend de toamna a adus o reducere dramatica a numarului de turisti de pe litoral. Astfel, daca la sfarsitul saptamanii trecute, potrivit statisticilor Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, in statiuni isi petreceau vacanta peste 131.623 de persoane, la inceputul acestui weekend numarul acestora a scazut de trei ori, la numai 30.073. Cele mai cautate statiuni au ramas in continuare Mamaia si Neptun, dar si in aceste cazuri numarul turistilor a scazut de patru ori.

EVZPatru motive ca anul scolar sa nu inceapa A ramas doar o saptamana pana la deschiderea noului an scolar, iar aproape un sfert dintre scolile din tara nu au autorizatie de functionare. Aceasta nu este insa nicio noutate. Nici faptul ca profesorii au salarii mai mici cu 25% si, prin urmare, si pofta de munca sau de a-si imbunatati pregatirea le-au fost diminuate pe masura nu mai provoaca nicio incruntare de frunte nimanui.

Jurnalul National: Dementa fiscala portocalie Dispretul Cabinetului Boc fata de actori, scriitori, cantareti, jurnalisti, inventatori si alte categorii care inregistreaza venituri din drepturi de autor pare a nu avea limite. Daca acum doua luni Cabinetul Boc majora impozitele platite de persoanele cu venituri din activitati independente, de la inceputul anului viitor aceleasi impozite vor fi din nou majorate.

Citește și
Emil Boc si ministrii
Revista presei:Sa fie remaniere!Si va fi. "Revolutia" in PDL, pe mai tarziu
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

AdevarulBruxelles, un loc bun de plecat din Romania Desi numarul romanilor de la Bruxelles nu e de neglijat, sansele de a gasi un job interesant in capitala Europei sunt inca foarte mari. Reprezentarea mediului privat romanesc la Bruxelles e abia la inceput.

Gandul: Surprizele bacalaureatului marca Funeriu: Elevii care copiaza stau doi ani pe tusa, parintii invitati „la fata locului“ Elevii prinsi copiind la bacalaureat nu se vor putea inscrie la facultate in urmatorii doi ani de la comiterea fraudei, fiindu-le anulata posibilitatea de a sustine examenul de maturitate in primele doua editii consecutive. Este interdictia pe care ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, o pregateste, incepand cu urmatoarea editie a bacului si prin care, crede seful invatamantului, se va reduce numarul cazurilor de coruptie din sistem."Vom fi mult mai severi cu tot ceea ce inseamna fraudare. Cei care vor fi prinsi fraudand nu vor mai putea da bacalaureatul doua sesiuni consecutive. Pana in septembrie 2012, nu vor mai putea sa dea bacalaureatul", a anuntat ministrul.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Revista presei:Cat de rasisti suntem?2 din 3 romani nu s-ar inrudi cu romii
Revista presei:Cat de rasisti suntem?2 din 3 romani nu s-ar inrudi cu romii

Majoritatea romanilor condamna Franta pentru expulzarea cetatenilor romani de etnie roma, iar 53% vad in intoarcerea romilor un pericol pentru siguranta lor si a familiei.

Revista presei:Sa fie remaniere!Si va fi.
Revista presei:Sa fie remaniere!Si va fi. "Revolutia" in PDL, pe mai tarziu

Emil Boc a vrut sa joace tare, dar n-a avut cu cine. Fata in fata cu ministrii, parlamentarilor PDL le-a pierit, aseara, cheful de "revolutie". In final, Emil Boc a plecat cu un vot de incredere pentru a face noua echipa de la Palatul Victoria.

Revista presei: Ziua cand Guvernul se schimba la fata. Ziua remanierii!
Revista presei: Ziua cand Guvernul se schimba la fata. Ziua remanierii!

Cel putin 4 fotolii ministeriale urmeaza sa se elibereze. Dupa o intalnire a lui Boc cu ministrii si alta cu Basescu, in pre-ziua evaluarii guvernului calculele in PDL aratau asa: "pe faras" - Berceanu, Seitan, Dumitru si Sandu; in expectativa: Vladescu.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.