Mall in loc de fabrica. 90 de mil euro, schimbarea la fata a Electroputere

Electroputere

Electroputere Parc, mallul construit pe terenul fabricii craiovene cu acelasi nume, va fi gata pana la sfarsitul acestui an. Centrul comercial va avea un numar de angajati apropiat de al fabricii care se relocheaza.

Gandul: Peste 120 de magazine pe o suprafata totala inchiriabila de 55.000 de metri patrati. Cu o investitie de circa 90 de milioane de euro, dezvoltatorul K&S Developments vrea sa transforme fostele hale de productie intr-un centru comercial modern. "Electroputere Parc va fi primul mare centru comercial din oras. Este pentru prima data in Romania cand un dezvoltator decide sa pastreze o cladire cu destinatie industriala si sa o transforme intr-un proiect de retail conservand fatada si elemente ce tin de fosta activitate", spune Razvan Sin, directorul departamentului de retail al companiei de consultanta DTZ Echinox. Noul complex va genera si aproximativ 1.500 de locuri de munca . Cifra este una considerabila in conditiile in care numarul de angajati de la Electroputere, uzina care se relocheaza pentru a face loc mallului, nu depaseste 1.700 de persoane, potrivit datelor vehiculate de presa doljeana. Cel mai important angajator se anunta a fi Auchan. "In lunile iulie-august vom demara o ampla campanie de recrutare pentru toate posturile din magazin, iar echipa Auchan Craiova va numara 500 de oameni la deschiderea magazinului", a declarat Tiberiu Danetiu, director de marketing al Auchan Romania.

Ziarul Financiar: Electroputere Parc si Ford B-Max pun Craiova pe harta marilor investitii in acest an Pe strazile orasului inca se vad "urmele" investitiei derulate de Daewoo in anii '90 la Craiova, astfel ca la semafoarele din oras asteapta printre Dacii si masini de zeci de mii de euro mai multe modele Cielo si Matiz decat in alte orase din tara. Gigantul american Ford nu si-a lasat inca amprenta asupra orasului, dar prin lansarea monovolumului B-Max, circa 20.000-30.000 de masini ar putea fi vandute anual doar in Romania. Lansarea este asteptata pentru la toamna, in aceeasi perioada in care doi oameni de afaceri belgieni sunt siguri ca vor deschide primul mall din oras. La una dintre cele mai importante intersectii din Craiova, dintre Calea Bucuresti (principala ruta de intrare in oras) si strada Decebal, pe un imobil prafuit de aproape 10 etaje inca mai sta o sigla veche cu inscriptia Electroputere. Langa acest bloc, intr-o veche hala industriala, cu stalpi de beton si pereti de caramida rosie, printre geamurile sparte pot fi observati cativa muncitori care isi aduc deja din utilajele necesare renovarii structurii care urmeaza a fi convertita intr-un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 55.000 mp.

Romania Libera: Cine construieste "mica Viena" in Centrul Istoric Multi dintre carciumarii care au deschis localuri in Centrul Vechi al Bucurestiului au calatorit prinEuropa, s-au intors vrajiti de civilizatie si au hotarat sa construiasca aici un coltisor de Occident.Am mers din poarta-n poarta si am aflat cum si-a pus fiecare fanteziile in aplicare. In Centrul Istoric din Bucuresti au rasarit in ultimii ani 150 de cluburi. S-a scris ca e o zona devastata, plina de rechini imobiliari, functionari incompetenti, tepari, muncitori care nu fac nimic si cocalari care se plimba toata saptamana prin cluburi de fite. Unele dintre lucrurile astea sunt adevarate. Dar in locul asta mai gasesti si niste oameni care traiesc in Bucuresti mirajul Occidentului si nu se opresc aici: vor sa faca o mica Viena.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Se poate si mai rau. Vezi care e tara cu cea mai scumpa benzina din lume
Se poate si mai rau. Vezi care e tara cu cea mai scumpa benzina din lume

Conform datelor de la Banca Mondiala, tara cu cea mai scumpa benzina din lume era in 2009 Eritrea. Aici un litru de benzina costa 2,53 de dolari, ceea ce inseamna ca un plin de 70 de litri ajungea la peste 200 de dolari.

Compania de drumuri: A1 este gaurita pe 87 la suta din suprafata
Compania de drumuri: A1 este gaurita pe 87 la suta din suprafata

Anul acesta Transporturile au alocat circa 10 milioane de euro pentru reabilitarea A1, care ar trebui sa ajunga pentru a turna 300.000 de mp de covor asfaltic si pentru a plomba gropi cu o suprafata totala de 152.000 de mp.

Previziuni sumbre. Cat va costa benzina daca explodeaza pretul petrolului
Previziuni sumbre. Cat va costa benzina daca explodeaza pretul petrolului

Situatiile tensionate aparute in Orientul Mijlociu si nordul Africii ii determina pe analisti sa descrie scenarii ingrijoratoare privind evolutia exploziva a preturilor la combustibili in perioada urmatoare.

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.