Basescu: N-am decat acest partid. Increderea e de 11%.Cum ajungem la 30%?

Traian Basescu

Principala tema de casa pe care Traian Basescu le-a dat-o pedelistilor este "soarta" premierului. In intalnirea pe care a avut-o marti cu parlamentarii democrat-liberali, presedintele le-a spus raspicat ca guvernul nu mai poate continua asa.

Gandul: "Nu va faceti ca nu stiti, marea dezbatere si in afara partidului, si in interiorul partidului este «dom'le ce ne facem cu Guvernul?» ca premierul Boc nu mai este agreat de populatie, nu mai aduce voturi, deci stiti acest lucru....Ne lansam intr-o demagogie daca nu raspundem exact subiectului, iar a raspunde subiectului inseamna o decizie", le-a spus Basescu pedelistilor, traducandu-le acestora concluziile la care a ajuns in urma discutiilor cu sefii filialelor din teritoriu: "Ceea ce eu am discutat cu presedinti de organizatii judetene a fost: care este calea. Plecand inclusiv de la premisa unui nou premier cu un nou Guvern ca solutie de relansare a increderii". Pentru a se asigura ca pedelistii au inteles mesajul, seful statului le-a spus direct care sunt costurile imaginii unui esec al guvernarii: "Eu am vrut sa fie aceasta formula de guvernare, si nu e roman sa nu ma faca responsabil pe mine si cand ii creste pensia si cand ii scade pensia. Primul pe care il injura, daca nu reuseste sa spuna Boc, Basescu spune sigur".

Romania Libera: Emil Boc, schimbat pana pe 5 martie? Dupa infrangerea suferita in fata parlamentarilor, presedintele Traian Basescu a obtinut totusi o mica victorie cu ajutorul liderilor de filiale: Consiliul care trebuia sa fie sambata a fost amanat pentru 5 martie. Pana atunci, filialele vor exercita presiuni asupra centrului. Amanarea Consiliului National de Coordonare (CNC) al PDL a fost si ea legata, oficial, de alegerile din UDMR din 26-27 februarie. „Sa nu existe influenta asupra competitiei din UDMR", a explicat vicepresedintele Valeriu Stoica. In fapt, amanarea mai are un scop: liderii locali ai partidului sa-i convinga pe parlamentari si pe unii lideri de la centru sa accepte inlocuirea lui Emil Boc cu un tehnocrat, asa cum doreste presedintele Traian Basescu. Mesajul catre liderii locali au fost transmise marti seara, cu ocazia unei noi intalniri de circa cinci ore, la o vila de protocol, dupa sedinta cu parlamentarii PDL. In plus , potrivit unor surse citate de Mediafax, Emil Boc ar urma sa fie schimbat din fruntea Guvernului pana pe 5 martie, noua data a CNC al PDL. Astfel, actualul premier isi va putea anunta candidatura pentru un nou mandat de presedinte al PDL, respectandu-se ideea separarii celor doua functii.

Evenimentul Zilei: Cum ii spun baronii PDL "la revedere" lui Emil Boc Banias: "In fotbal am auzit de multe ori ca echipa a jucat bine, dar in final a luat bataie. O varianta de premier independent ar aduce multe plusuri PDL". Berca: "Daca e necesara o schimbare, asta e, viata merge mai departe. Avem nevoie de un premier care sa recredibilizeze activitatea guvernului, or Emil Boc are o nedreapta problema de credibilitate in randul oamenilor". Dupa trei zile de sedinte cu Traian Basescu si cu un vot in favoarea unui premier independent, sefii de organizatii ai PDL il vad deja plecat de la Palatul Victoria pe Emil Boc. Pana la formalizarea unei decizii, ei au fost trimisi sa ia pulsul in teritoriu si sa-si alinieze parlamentarii, astfel incat, cu garantia prezidentiala ca partidul va ramane la butoane, sa nu fie tentati sa accepte ofertele venite din tabara PSD-PNL.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Taxe de protectie, spaga, coruptie. Ce ascunde cazul Marica
Taxe de protectie, spaga, coruptie. Ce ascunde cazul Marica

Autodenunturile  vamesilor, care luau bani din spaga pentru a-si plati taxa de protectie, intregesc radiografia coruptiei sistemice de la granitele tarii si dezvaluie complicitatile dintre politicieni, contrabandisti si traficanti.

Jocul de-a premierul. Cum l-a pacalit Boc pe Basescu
Jocul de-a premierul. Cum l-a pacalit Boc pe Basescu

PDL i-a stricat planurile presedintelui, atunci cand acesta parea sigur ca va reusi sa impuna varianta premierului independent. Basescu reusise sa isi asigure o majoritate pentru schimbarea lui Emil Boc cu un tehnocrat, cu acceptul premierului.

Solutii de avarie: inlocuirea premierului pentru controlul partidului
Solutii de avarie: inlocuirea premierului pentru controlul partidului

Presedintele ar vrea ca Boc sa ramana la sefia PDL. In schimbul mentinerii controlului formatiunii in mainile unui om de incredere, ar fi dispus sa gaseasca un alt premier. Ipoteza a fost avansata la o intalnire secreta la Vila Lac 1 cu liderii PDL.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.