Au gasit-o pe marginea drumului, exact cum fusese ingropata.Dupa 700 de ani

Ultima actualizare: 14-08-2012 14:19
Mumie

O mumie, care a fost ingropata in urma cu 700 de ani, a fost descoperita de muncitorii chinezi pe marginea drumului la care lucrau. Se pare ca femeia apartinuse Dinastiei Ming, care a condus China intre 1368 - 1644.

Daily Mail: Mumia a fost gasita in orasul chinez Taizhou, in provincia Jiangsu, iar alaturi de ea se aflau alte doua morminte de lemn.

Descoperita la doi metri sub pamant, acolo unde se efectuau lucrarile de reparatie, femeia prezenta trasaturi care nu s-au deteriorat cu trecerea timpului.

Pielea de pe maini era aproape intacta, iar imbracamintea si incaltamintea erau neatinse de trecerea timpului.

BBC: Suflu nou in Egipt. Noul Guvern egiptean a depus juramantul  Sase ministere au conducatori noi, intre care cel al Petrolului, care va fi condus de Abdallah Ghorab, al Culturii, Justitiei si al Muncii. Posturile de la ministerele Afacerilor Externe si Afacerilor Interne au fost completate de duminica. Nabil al-Arabi il inlocuieste pe Ahmed Abul Gheit la sefia diplomatiei egiptene, iar Mansur al-Issawi a fost numit la Interne, in locul lui Mahmud Wagdi. Postul de ministru al Culturii ii revine lui Emad Abu Ghazi, cel al Justitiei lui Mohammed el-Guendi, iar cel al Muncii lui Ahmed el-Borei. Noul premier, Essam Sharaf, o personalitate care se bucura de popularitate in randul tinerilor activisti in favoarea democratiei, cei care au declansat revolta contra regimului, la sfarsitul lui ianuarie, a fost numit in locul lui Ahmad Shafik.

The Independent: Berlusconi si-a reparat maxilarul. A suferit o operatie de patru ore Silvio Berlusconi, in varsta de 74 de ani, "a suferit un transplant osos la maxilar, pentru un implant, sub anestezie generala", anunta medicul sau personal, Alberto Zangrillo. "Interventia a durat patru ore si era necesara pentru restabilirea anatomiei si a capacitatilor de a mesteca dupa agresiunea din 13 decembrie 2009", precizeaza medicul. "Starea sa este satisfacatoare. Interventia a fost indelungata, a durat peste patru ore, dar premierul este deja la Arcore", resedinta sa din apropiere de Milano, adauga Zangrillo, precizand ca Berlusconi probabil isi va relua activitatea joi, cu ocazia unei sedinte de guvern.

AFP: Angela Merkel va candida pentru un nou mandat in 2013 "Angela Merkel se va prezenta din nou la alegerile parlamentare din 2013 si va fi, dupa un nou succes, cancelar pentru inca patru ani", a declarat liderul grupului parlamentar conservator, Volker Kauder. Angela Merkel, in varsta de 57 de ani, presedintele Uniunii Crestin-Democrate (CDU), a ajuns la putere in 2005. Dupa patru ani in fruntea unui guvern de "larga coalitie" cu social-democratii (SPD), ea a castigat alegerile legislative din 2009. Intre timp insa, tabara cancelarului a suferit mai multe infrangeri electorale, inclusiv in februarie, cand a pierdut alegerile la Hamburg. CDU se va confrunta cu inca sase scrutinuri regionale anul acesta, inclusiv cel din landul Bade-Wurtemberg.

The Wall Street Journal: Japonia suspenda folosirea a doua vaccinuri, dupa patru decese Cele doua vaccinuri sunt Prevenar, al grupului american Pfizer, utilizat impotriva pneumoniei streptococice, si ActHIB al firmei franceze Sanofi-Aventis, destinat prevenirii meningitei bacteriene, a anuntat Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat publicat la acest sfarsit de saptamana. Dintre cei patru copii, cu varste sub doi ani si decedati intre 2 si 4 martie, trei si-au pierdut viata in cele trei zile care au urmat administrarii celor doua vaccinuri. Doi dintre ei au fost de asemenea vaccinati cu vaccinul DTP. Al patrulea bebelus, in varsta de un an, fusese vaccinat cu Prevenar si DTP, cu o zi inainte de deces. Ministerul a precizat ca unii dintre acesti copii sufereau de diverse afectiuni. Prevenar, ca si ActHIB sunt comercializate in Japonia de aproximativ doi ani si au fost administrate unui numar de aproximativ 1,5 milioane de copii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO