Donald Rumsfeld a facut-o sa planga pe Condoleeza Rice


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 05:15
Data publicarii: Duminica 21 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Exclusiv online
Condoleeezza Rice

Consiliera lui Bush pe probleme de securitate nationala si mai  apoi secretar de stat, Condoleezza s-a dovedit una dintre cele mai dure femei din politica americana.

Poreclita si Magnolia de Otel, Rice a condus America in razboiul impotriva terorismului, privind tiranii drept in ochi si confruntandu-se cu unii din cei mai temuti teroristi ai Planetei. 

Totusi, se pare ca in spatele imaginii de femeie dura, exista un suflet fragil si sensibil. In urma unei confruntari cu fostul secretar al apararii, Donald Rumsfeld, intr-o sedinta la Casa Alba, Condoleezza a izbucnit in lacrimi.

In acel moment, administratia Bush se lupta cu instabilitatea din Irak si cu statutul legal al detinutilor din Guantanamo. 

O noua biografie a lui Dick Cheney povesteste cum el si Rumsfeld au conspirat pentru amanarea tribunalelor militare care ar fi trebuit sa judece suspectii de terorism. 

La vremea respectiva, Rice incercase in repetate randuri sa organizeze intalniri cu cele mai importante figuri din guvern, pentru a discuta pe tema tribunalelor. De fiecare data, Rumsfeld a refuzat sa participe, trimitandu-l in locul lui pe deputatul Paul Wolfowitz.

Se pare ca Rumsfeld nu o considera pe Condoleezza egala sa, asa ca opiniile ei nu il interesau. 

Pentru ca Rumsfeld a lipsit si la a doua intrunire, directorul CIA George Tenet a parasit nervos incaperea. In acel moment, Condoleezza a izbucnit in lacrimi, spunand apasat: "vom mai vorbi despre asta...". Dupa care a plecat.


Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO