Cea mai mare inselatorie extraterestra. 6 OZN-uri au asaltat Anglia in 1967

Ultima actualizare: 06-10-2012 23:34
OZN

Invadatorii de pe alte planete au sosit fara veste. Nu cu nave gigantice care sa umbreasca orasele pamantene, fara amenintari sau raze mortale. Se intampla in 1967.

 

Extraterestrii nu au ales Central Park din New York sau peluza de la Casa Alba, ci au poposit pe iarba verde a unui teren de golf cin Bromley, in sud-estul Londrei, altii au ajuns in sudul Angliei si pe un deal din Somerset.

Totul s-a intamplat exact pe 4 septembrie 1967. Cei care au fost de fata au vazut cele sase obiecte neidentificate, fabricate din plastic stralucitor, care aratau exact ca niste oua prajite gigant.

Cum s-a iscat isteria

43 de ani mai tarziu, pare de-a dreptul extraordinar ca toata lumea a luat invazia aceasta in serios. Dosarele desecretizate ale Arhivelor Nationale ale Marii Britanii au confirmat ca guvernul vremii a fost de-a dreptul ingrijorat de intamplarile acelei zile.

In anii nostri, aceasta este considerata cea mai reusita inselatorie OZN din toate vremurile.

Agenti secreti, politisti de top si lucratori la agentiile spatiale, cu totii s-au speriat ca urmeaza invazia interselara si au dat alarma.

Culmea e ca acum, la atata vreme distanta, autorul cartii despre evenimente a povestit ca intregul cost al operatiunii a fost de 30 de lire sterline.

Dar semnalul de alarma e clar. Autoritatile britanice n-au stiut cum sa manevreze situatia. Pe fondul febrei generale din anii '60 despre existenta OZN-urilor si a extraterestrilor, in fiecare saptamana apareau stiri despe lumini suspecte, farfurii zburatoare sau alte obiecte in forma de tigara care traversau vazduhul. Numai in acel an s-au raportat 360 de astfel de intamplari, aproape ziua si evenimentul. Era timpul tensiunilor din Razboiul Rece si paranoia despre tehnologia noua si inventiile ciudate era la paroxism.

Povestea celei mai mari farse OZN

Cativa ingineri, care aveau in jur de 21 de ani, de la MoD’s Royal Aircraft Establishment din Farnborough, in Hampshire au fost cei care au pus totul la cale. Voiau sa stranga astfel bani pentru o actiune de caritate, dar si sa afle cum reactioneaza britanicii la vestea unei invazii.

Ei au construit cele sase capsule, care pareau mai degraba organice decat mecanice, iar intre ei vorbeau despre aceastea ca despre "oua". Iar glumele nu s-au oprit aici. Baietii au decis ca trebuie sa fie si locuite, asa ca au confectionat mici extraterestri din paine prajita pe care i-au pus in "farfurii" inainte de a le sigila. In plus, inauntru a fost plasat un dispozitiv care emitea sunete inalte atunci cand obiectul era miscat.

Toate obiectele au fost plasate pe paralela de 51,5 grade, intre Kent si Somerset, dupa ce au fost transportate in portbagaj.

Reactiile oamenilor obisnuiti si deznodamantul

Culmea e ca isteria s-a pornit imediat. Oamenii din jur au inceput sa povesteasca la primele ore ale diminetii ca ei de fapt auzisera de noaptea zgomote ciudate in zonele respective, ba chiar vazusera si luminite pe cer.

Politistilor sositi la fata locului li s-au dat instructiuni sa nu miste obiectele si sa nu le transporte la sectiile de politie, ca sa nu contamineze orasele. Autoritaile au incercat chiar sa pastreze secretul, dar presa a aflat.

De altfel, un ziarist a fost cel care a dat totul in vileag, chiar in aceeasi zi. Pana la urma, studentii-ingineri au fost nevoiti sa recunoasca inselatoria si au tinut chiar o conferinta de presa, in care au spus ca au vrut astfel sa testeze autoritatile daca fac fata unei asemenea provocari. Au strans chiar si 2.000 de lire sterline pentru actiunea lor de caritate.

Mai aproape de adevar.Dosarele OZN,desecretizate de Arhivele Marii Britanii


 

 

 


 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO