Specia umana, in pericol. "Extraterestrii vor veni pe Terra sa salveze Planeta de oameni"

Ultima actualizare: 19-10-2012 11:46
scena Atacul martienilor

Scenariul din filmul "Atacul martienilor" poate deveni realitate. Un studiu arata: cresterea emisiilor cu efect de sera le poate da extraterestrilor impresia ca omenire e o "civilizatie periculoasa".

Desi la prima vedere nu pare cel mai serios motiv pentru care oamenii ar trebui sa limiteze cresterea emisiilor cu efect de sera, tocmai acest lucru ne-ar putea salva de un atac preemptiv al extraterestrilor. Scenariul a fost inaintat de Shawn Domagal-Goldman (care colaboreaza cu NASA) si echipa sa de la Universitatea Pennsylvania. Raportul, intitulat  "Would Contact with Extraterrestrials Benefit or Harm Humanity? A Scenario Analysis", (vezi documentul la sfarsitul articolului) analizeaza o virtuala intalnire cu o civilizatie straina si propune un set de ipoteze care se explice ce s-ar putea intampla: benefica, neutra sau periculoasa.

O intalnire benefica ar putea confirma ca exista inteligenta extraterestra, viata pe alte planete. In plus, umanitatea ar putea triumfa in fata unor extraterestri agresivi, sau ar putea fi salvati de unii "ET".

O intalnire benefica ar putea conduce la un soi de conlucrare intre oameni si extraterestri care sa ajute la rezolvarea unor probleme majore, cum ar fi foametea sau bolile.

O intalnire neutra ar fi una in care oamenii nu ar avea prea multe de castigat si ar lasa omenirea cu un sentiment de indiferenta fata de viata extraterestrilor. Un alt scenariu: cei de pe alta planeta ar fi prea diferiti de oameni incat ar fi imposibil sa comunice eficient.

O intalnire periculoasa presupune ca extraterestrii ar putea ajunge sa ne manance, atace, sa ne transforme in sclavi. In plus, ar putea sa transmita omenirii anumite boli. Un alt scenariu arata ca civilizatiile avansate ar putea "scapa" de sub control inteligenta artificiala neprietenoasa. Oamenii de stiinta au mai lansat ipoteza ca extraterestrii ar putea face anumite experimente ce ar face imposibila viata pe Pamant.

Ca oamenii sa supravietuiasca, cercetatorii sunt de parere ca:

1. ar trebui sa fim atenti la mesajele pe care le transmitem in spatiu;

2. sa nu divulgam informatii care ar putea duce la fabricarea de arme impotriva oamenilor

Intr-un scenariu extrem, extraterestrii ar putea distruge omenirea pentru a salva alte civilizatii.

Citeste si:

Noul preferat al lui Gigi Becali, făcut praf de bulgari: "O GLOABĂ bătrână care ia curbele precum troleibuzul!"

 

Pact cu duşmanul! El este primul stelist care ar putea juca la Middlesbrough

 

Asta da ŢEAPĂ pentru Gigi Becali! Dat afară de la Steaua, e aproape de un transfer la PSV!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO