Trei vieti secerate intr-o clipa la Timis din cauza unui sofer neatent

Dată publicare: 07-05-2011 09:46
Dată actualizare: 13-09-2012 09:41


3 tineri, niciunul mai mare de 24 de ani, au murit in aceeasi clipa, vineri seara, pe o sosea din Timis. Ii are pe constiinta un sofer, un consilier judetean, care n-ar fi trebuit sa incalce linia continua si sa se lanseze intr-o depasire nebuneasca.

Soferul vinovat e consiler judetean in Caras Severin si are 61 de ani. Accidentul s-a petrecut aproape de lasarea serii pe DN 59 care leaga Timisoara de Moravita si Resita. Soferul unui autoturism de teren a intrat intr-o depasire si n-a putut evita masina mica de pe sensul opus. In aceasta erau patru tineri din Caras, care se indrepteau inspre Resita. 3 dintre ei au murit, unul fiind un student luat cu cateva minute inainte, la ,,ocazie".

Acum, soferul vinovat e in spital, impreuna cu alte 2 persoane ranite in acelasi accident. Cand au ajuns la locul accidentului, echipele de interventie au inmarmurit: bucati din cele doua autoturisme erau imprastiate pe zeci de metri, iar victimele abia puteau fi zarite in ce mai ramasese din caroserii.

Dupa impactul cu masina de teren, din celalalt automobil, unde erau 4 tineri, n-a supravietuit decat unul. Este ranit la cap si la spate, spun medicii de la Spitalul Judetean Timisoara, unde l-a dus ambulanta. Pe insotitorii lui, echipele de prima interventie i-au gasit fara viata.

Tot la spital au ajuns soferul autoturismului de teren, in varsta de 61 de ani, si pasagera care era linga el. Amindoi au ramas internati peste noapte. Pe barbat, politistii il vor audia dupa externare.

In zona unde s-a produs accidentul, circulatia a fost blocata aproape 2 ore. Cat timp politistii au strins probe si au facut masuratori, pe ambele sensuri s-au format cozi de masini, lungi de aproximativ 10 kilometri.

Soferul care a provocat accidentul va fi cercetat penal pentru omor din culpa.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO