Cum a cheltuit EBa 110.000 de euro la Bruxelles

Ultima actualizare: 18-10-2012 14:54
Elena Basescu

Fiica cea mica a presedintelui toaca sute de mii de euro din banii publici europeni. Nu am putut afla ce contributie concreta a avut EBa in legislatia UE, dar cert este ca activitatea pe care a prestat-o ca eurodeputata nu este deloc ieftina.

Ziarul ring: Anul trecut, parlamentarul european Elena Basescu a cheltuit aproximativ 160.000 de euro doar pentru fi prezenta la sesiunile de lucru ale Legislativului. In cadrul acestor cheltuieli se includ transportul si diurna, adica 110.000 de euro, la care se adauga 50.000 de euro, suma alocata fiecarui eurodeputat pentru functionarea biroului parlamentar. In afara acestor decontari, EBa primeste un salariu anual de 74.000 de euro. Spre deosebire de mezina familiei prezidentiale, Corina Cretu, colega sa din PSD, a cheltuit doar jumatate din suma de care a beneficiat EBa, respectiv 74.000 de euro.Coleg de partid al Elenei Basescu, fostul premier Theodor Stolojan a fost, in 2010, unul dintre cei mai plimbareti eurodeputati si a cheltuit lunar 2.300 de euro numai pe deplasarile cu avionul. Diurna, cazarea si intretinerea au costat 65.000 de euro. La polul opus se afla europarlamentarul Renate Weber, care s-a plimbat in tot anul trecut doar de aproximativ 7.000 de euro si s-a intretinut din doar 42.000 de euro.

Libertatea: A ramas Zavo fara «lichiditati»? Vrea 93.000 € pe un apartament  E vorba despre apartamentul situat la etajul patru al unui bloc din bulevardul Iancu de Hunedoara, pe care Oana pare sa-l fi scos fie la vanzare, fie la inchiriere. Anunturile apar pe mai multe pagini specializate, pe internet, unele dintre ele continand fotografii din interiorul casei, dar si datele de contact ale divei. 93.000 de euro e pretul de vanzare a respectivei locuinte, iar pentru inchiriere, doritorii trebuie sa scoata din buzunare intre 550 si 600 de euro pe luna. Apartamentul are faianta, termopane, aer conditionat si e situat la strada, intr-o zona centrala din Capitala. Dar, atentie, Oana nu e tocmai un proprietar comod! Conform vecinilor de bloc, ultima chiriasa pe care diva a avut-o a plecat din apartament dupa cateva discutii destul de aprinse cu Oana.

Click: EXCLUSIV! Andreea Tonciu: «Fac mai multi bani fara Mitea» Andreea Tonciu s-a detasat complet de Nicolae Mitea si de escapada acestuia la piscina si nu face altceva decat sa munceasca. Bruneta face bani frumosi de cand nu mai are embargo sa pozeze sexy. S-a fript o data si acum, sufla si in iaurt! Cat timp a fost iubita lui Nicolae Mitea, de dragul relatiei si din cauza geloziei sportivului, Andreea n-a acceptat contracte, preferand sa stea acasa si sa-i faca pe plac partenerului posesiv. Acum, manechinul a intors foaia. „Castig mai bine decat atunci cand eram cu Mitea. Doi ani, cat am fost impreuna, m-ati vazut voi pe undeva? Acum nu ma mai intereseaza nimic de el", a declarat Andreea pentru Click! Astfel ca, sunt saptamani in care veniturile sexoasei brunete se ridica si la 3.000 de euro. Numai emisiunea „Serviti va rog" (PRO TV), unde a filmat timp o saptamana, la 2 Mai, i-a adus Andreei un contract de aproximativ 2.000 de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO