Romania, te iubesc: Povestea tinerilor care invata in Anglia

02-04-2011 18:51


Ne alungam valorile si nu le dam nici o sansa sa se mai intoarca acasa. Cuceriti de sistemul de invatamant occidental, studentii romani aleg sa aplice ce-au invatat, in tarile unde stiinta lor este respectata.

Cum intri in spital cu o boala si iesi cu trei, la "Romania, te iubesc"
 

Duminica, la "Romania, te iubesc" o sa cunoastem cativa tineri care au ales sa studieze in Anglia, la Coventry si sa invete profesii la care aici nici nu visau.

Schimbarile din sistemul de invatamant au bulversat atat profesorii, cat si pe tinerii beneficiari ai acestuia. Conditiile din universitatile romanesti au ramas in secolul trecut si, desi are nevoie de ei, Romania i-a alungat. Mii de studenti romani invata acum in alte tari si cel mai probabil multi nu se vor mai intoarce.

Avantajele sistemului de invatamant britanic sunt multe: finantare in timpul studiilor, acces usor in universitati, conditii foarte bune de studiu, locuri de munca asigurate dupa incheierea facultatii. In schimb, tinerii nostri nu invata acolo nimic despre valorile romanesti.

Studentii romani pleaca pe capete, indiferent daca sunt genii sau mediocri, bucurandu-se de privilegiul de a fi european.

"Romania, te iubesc!" Povestea voluntarilor romani la ONU

Si tot in emisiunea "Romania te iubesc" veti afla care a fost alegerea lui Catalin Preda, un tanar campion national si balcanic la sarituri in apa. Dar si ce pot face in tara cei care studiaza in strainatate inginerie aero-spatiala sau stiinte criminalistice si de investigare.

"Romania, te iubesc!" In culisele maestrilor teatrului romanesc
 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO