Asa arata un asistat social din Romania: cu masina de lux si vila cu etaj


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Luni 23 Mai 2011 13:50
Categorie: Stiri

VIDEO. Anul trecut, inspectori de la Ministerul Muncii au controlat 3100 de primarii si au anulat 38.000 de dosare. Au ramas fara ajutor cei cu vile, terenuri sau plecati la munca in strainatate. Economia la buget a fost de 13 milioane de lei.

 

Suma de 13 milioane de lei reprezinta cam 10% din totalul platilor. Cu siguranta sunt mult mai multi care beneficiaza ilegal de ajutoare, dar autoritatile se plang de lipsa de personal, iar tabloul asistatilor cu averi este zugravit cel mai bine la Filiasi, Dolj.

Filiasul a devenit cunoscut anul trecut, cand zeci de familii au ajuns cu dosar penal la politie pentru ca incasau ilegal sume din venitul minim garantat. Au primit sute de mii de euro pentru ca autoritatile locale nu i-au controlat. "Nici n-ar avea cum", spune viceprimarul, care afirma ca doar trei angajati se ocupa de 18.000 de asistati social.

Miraculosul sat al oamenilor sanatosi, cu "handicap". Romania, te iubesc

Una dintre persoanele care s-au bucurat de ajutor social afima acum ca n-a trait niciodata din banii aceia, dar daca tot i se dadeau ... de ce sa nu-i ia? Ea sustine ca banii de la stat ii folosea pentru cheltuielile de buzunar...

Pentru astfel de cazuri guvernantii au inasprit legislatia. Nu mai poti primi indeminzatie daca ai masina, teren de 500 de metri patrati sau pleci in strainatate. La munca nu s-a gandit niciunul. Au lucrat pana la revolutie, dupa care au plecat toti in Franta.

Vezi aici, INTEGRAl, reportajul realizat in cadrul emisiunii "Romania, te iubesc".

"Orb" de gradul 1, conduce 2 tractoare. Reactia sa cand i se cer explicatii

 

Ce lege invoca medicii care considera ca un barbat paralizat e apt de munca
Ce lege invoca medicii care considera ca un barbat paralizat e apt de munca
E bine pe spinarea statului. 2000 de lei lunar, ilegal, ca ajutor social
E bine pe spinarea statului. 2000 de lei lunar, ilegal, ca ajutor social
Probota, satul unde oamenii se vindeca miraculos la crasma
Probota, satul unde oamenii se vindeca miraculos la crasma
VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"