Firmele vin direct la facultăţi ca să recruteze viitorii angajaţi. Reacţia studenţilor


Ultimul update: Joi 07 Martie 2019 22:25
Data publicarii: Joi 07 Martie 2019 19:04
Categorie: Stiri Educatie

Angajaţii buni îşi aleg angajatorul. Aşa că studenţii de la Matematică-Informatică de la Universitatea Bucureşti au pus în practică acest lucru.

Adică au invitat peste 30 de firme la ei la facultate ca să-şi prezinte oferta de angajare.

În final a ieşit o preselecţie pe care 500 de studenţi au făcut-o timp de trei zile, cu unele dintre cele mai mari companii de la noi.

"Cam de ce skill-uri are nevoie cineva ca să se alăture echipei? Skill-uri analitice sunt... abilităţile analitice, îmi cer scuze, sunt foarte importante: de a analiza date, de a vedea un anumit tipar, de a trage concluzii".

Amfiteatrul Facultăţii de Matematică a fost loc de pelerinaj zilele acestea. În primul rând pentru cele 30 de companii invitate să-şi prezinte intenţiile, beneficiile şi condiţiile pentru că studenţii să lucreze pentru ele sau să facă stagii de practică. Au avut la dispoziţie doar o jumătate de oră fiecare.

Dimitri Carasi, student: "Din punctul meu de vedere este o metodă super bună, mai ales că ăsta e principalul lucru pe care nu-l ştim noi ca studenţi: ce vor ei de la noi şi ce caută la un student. Şi e minunat să ai oamenii de la fiecare firmă care vin, îţi spun "noi vrem asta de la tine, trebuie să ştii asta, căutam pe tehnologia asta".

Oana Păunescu, studentă: "Au fost două firme care m-au atras mai mult faţă de celelalte şi o să încerc să îmi iau un internship la ele. Să fie disponibili să ne ajute, să ne înveţe cum funcţionează slujba pentru că nu prea avem idee la început şi să aibă un program flexibil".

Ineditul acestei preselecţii făcute de studenţi în rândul firmelor este ca tinerii nu au mai venit cu CV-uri, ci companiile şi-au prezentat "abilităţile". Ce caută firmele?

Corina Matu, reprezentanta unei companii: "Ce căutăm la studenţii din ziua de astăzi sunt abilităţile tehnice de bază şi mult mai importante sunt soft-skills, cum le spun recruiterii - colaborarea şi munca în eschipa".

Studenţii de la Mate-Info au făcut şi un clip, care să ilustreze metoda lor evoluată de a-şi găsi de lucru: Acum 25 de ani, când ei nici nu se născuseră, ziarul cu anunţuri era buricul pământului pentru un tânăr.

Rareş Cristea, preşedintele Asociaţiei Studenţilor de la Mate-Info: "Partea cu ziarul sincer noi n-am prins-o, doar am auzit şi ştiam că a existat poate în unele domenii. Firmele, practic noi am reuşit să le aducem pentru că ele sunt foarte interesate de studenţii facultăţii noastre."

Piaţa muncii este într-o criză de personal, potrivit celui mai recent raport BNR. Iar firmele recrutează tineri încă de pe băncile facultăţii de câţiva ani.

Protest al profesorilor și studenților față de modificările legislative din justiţie
Peste 100 de profesori și studenți de la Litere și Filosofie au protestat față de OUG 7
VIDEO PROTVPLUS.RO