Peste 100 de profesori și studenți de la Litere și Filosofie au protestat față de OUG 7

Ultima actualizare: 07-03-2019 13:37

Peste 100 de profesori și studenți ai facultăților de Litere și Matematică de la Universitatea București au protestat joi pe treptele din fața facultăților față de modificările legislative din justiție.

În mesajele acestora, cadrele didactice și tinerii s-au solidarizat cu magistrații.

”Dragi colegi, dragi studenți,

Vrem să ne arătăm solidaritatea cu magistraţii care în aceste zile protestează împotriva abuzurilor la adresa justiţiei independente, promovate de OUG 7. În acest sens, îi chemăm pe toţi cei care au timp disponibil şi gîndesc ca noi să ni se alăture într-un protest paşnic şi nezgomotos, joi, 7 martie, ora 12,00, în faţa intrării Facultăţii de Litere. Ne vom alinia în faţa intrării purtînd pe braţ o brasardă albă şi vom rămîne acolo timp de aproximativ o oră.” - se arată în mesajul Facultății de Litere din București de pe Facebook.

Un protest similar a avut loc tot joi și la facultatea de Filosofie din Capitală, pentru apărarea independenței sistemului judiciar.

Cei care au ieșit în stradă s-au alăturat astfel demersurilor mai multor instituții de învățământ superior, dar și organizațiilor civice care militează pentru abrogarea ordonanței 7 dată de Guvern.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO