Program mai scurt pentru elevi în mai multe școli din țară


Ultimul update: Joi 07 Noiembrie 2019 20:30
Data publicarii: Joi 07 Noiembrie 2019 20:24
Categorie: Stiri Educatie

În țară, elevii vor avea un program mai scurt la școală, vineri și luni.

Majoritatea unităților de învățământ sunt și secții de votare, așa că programul acestora va fi modificat, în vederea pregătirilor pentru alegerile prezidențiale de duminică.

Majoritatea școlilor și grădinițelor de la nivel național sunt și secții de vot, așa că programul cursurilor va fi modificat . Dacă vorbim despre țară, fiecare inspectorat școlar din fiecare județ a anunțat de joi programul orelor.

În București, de asemenea, Inspectoratul Școlar a anunțat că 418 unități de învățământ se transformă în secții de vot în acest weekend. Însă dintre acestea, 70% dintre școli și grădinițe vor avea și programul scurtat, așa a hotărât consiliul de administrație al fiecărei unități.

Iar părinții copiiilor care învață în aceste școli au fost anunțați încă de joi de directori și profesori că vineri, elevii vor avea dimineața cursuri mai scurte. Se vor pierde 10 poate chiar 15 minute din fiecare oră, dar și pauze mai mici, pentru a reuși să finalizeze cursurile până la ora 11 -12, pentru a intra schimbul de după amiază ca și ei să termine cursurile până la ora 3.

Iar de vineri după amiază de la ora 15, toate școlile trebuie să fie eliberate și pregătite, adică instalarea urnelor, mobilierului și verificarea camerelor de supraveghere pentru alegerile de duminică.

Luni, școlile în care se va vota vor începe cursurile după amiază. Cel mai probabil, elevii vor merge la școală luni, începând de la ora 13 sau chiar 14.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ghidul alegerilor prezidenţiale 2019. Tot ce trebuie să știi despre votul în străinătate
LISTA secțiilor de votare din străinătate. Unde votează diaspora la prezidențiale 2019
USR: PSD pregătește OUG pentru secții diferite de vot la europarlamentare și referendum
VIDEO PROTVPLUS.RO