Cele mai convingătoare „dovezi” de până acum că ar exista extratereștri pe Pământ

extraterestrii
iStock

Unii susțin că este evident că nu suntem singuri în Univers, în timp ce alții resping cu desăvârșire ideea vieții extraterestre și militează pentru unicitatea omului ca formă de viață.

Odată cu îmbunătățirea tehnologiei de monitorizare și apariția unor noi variante de calcule probabilistice care sugerează ca sigură existența vieții extraterestre, este tot mai greu să ne menținem scepticismul.

Vom prezenta mai jos unele dintre cele mai convingătoare „dovezi” că viața extraterestră chiar există pe Pământ.

„Dovezile” că există extratereștri

În zilele noastre putem să găsim diferite explicații pentru unele fenomene neobișnuite, punând majoritatea pe seama tehnologiei – baloane meteorologice rătăcite – sau a culturii pop referitoare la OZN-uri. Dar cum putem să explicăm apariții și imagini istorice, existente cu mult înainte de tehnologia zilelor noastre.

Mai jos prezentăm o serie de exemple dificil de explicat de cei care nu cred în existența vieții extraterestre pe Pământ.

Citește și
ozn
Un turist aflat în vacanță a fost șocat când a realizat ce a fotografiat de fapt după ce și-a făcut un selfie
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Un astfel de exemplu este „Madonna cu Sfântul Giovannino", cunoscută și sub numele de „pictura OZN”.

The Madonna with Saint Giovannino

Realizată în secolul al XV-lea, această pictură o prezintă pe Fecioara Maria în timp ce pe fundal se poate vedea un bărbat și câinele său care privesc în sus la un obiect în formă de disc care nouă, astăzi, ne amintește de o navă extraterestră. Această pictură nu este singulară, deoarece există multe alte exemple, de la picturi rupestre antice până la manuscrisele sanscrite, toate ilustrând într-un fel sau altul existența vieții extraterestre, conform unor anumite interpretări.

În plus, chiar și Biblia menționează o astfel de apariție în Cartea lui Ezechiel. Toate acestea pot reprezenta dovezi convingătoare sau pur și simplu ar putea însemna că oamenii au tendința de a crede în teorii ale conspirației încă din cele mai vechi timpuri.

În anul 1961, astronomul Frank Drake a propus publicului o ecuație menită să contribuie la discuția legată de existența în Univers a altor forme de viață inteligentă în afara oamenilor.

În calculul său a luat în considerare factori precum: numărul mediu de planete pe care ar putea exista viață și procentul dintre acestea care ar putea dezvolta viață inteligentă. Rezultatul final, în funcție de datele introduse, pare să dovedească faptul că, probabilistic, este imposibil la cât de mare este Universul ca oamenii să fie singura formă de viață inteligentă.

Este important de precizat că această ecuație nu este una „științifică” în adevăratul sens al cuvântului, nu este axiomatică, ci doar o tentativă de a reuni condițiile necesare existenței unor alte forme de viață inteligentă.

OZN-uri observate

De-a lungul timpului au fost menționate numeroase cazuri în care au fost văzute diferite OZN-uri (n.r. Obiecte zburătoare neidentificate), iar în majoritatea cazurilor există și numeroase explicații care să respingă aceste teorii. Cu toate acestea, pe parcursul istoriei au existat câteva cazuri care nu pot fi explicate cu ușurință.

Printre acestea sunt demne de menționat sfera luminoasă văzută de studenții de la Burritt Collage din Tennessee în 1853, sau cazul „Luminilor Stephenville" din 2008, când peste 200 de martori, inclusiv trei polițiști, au observat un OZN. Toate aceste cazuri sunt considerate nerezolvate, scrie History.co.uk.

Mărturiile unora dintre astronauți

Dacă ar fi să credem rapoartele despre OZN-uri, ar trebui să luăm în considerare în special mărturiile celor care au fost în spațiu. Printre acești astronauți se numără Edgar Mitchell, Cady Coleman și Dr. Brian O'Leary. Ei au vorbit despre existența extratereștrilor și încercările guvernamentale de a mușamaliza aceste informații.

Astronautul Buzz Aldrin, al doilea om care a călcat pe Lună după Neil Armostrong, a povestit că, în timp ce era la bordul misiunii Apollo 11, a observat ceva care zbura alături de ei. Inițial au crezut că era o parte din rachetă care se dezmembrase, dar ulterior au constat că obiectul se afla la peste 9.500 km distanță de ei.

Dosarele guvernamentale americane

Deși unii președinți americani au făcut publice informații din dosarele guvernamentale legate de OZN-uri și chiar fostul președinte american, Jimmy Carter, a descris cum a văzut un OZN, alții lideri SUA, cum a fost Bill Clinton, au declarat că nu au avut acces la asemenea dosare. Astfel de declarații contradictorii au dus la speculații privind o posibilă acțiune de mușamalizare.

Audieri în Congresul SUA pe tema OZN-urilor

În iulie 2023, în cadrul unei audieri din Congresul SUA, mai mulți oficiali militari americani au făcut o serie de declarații de-a dreptul șocante. Trei militari au declarat, sub jurământ, că guvernul SUA ascunde informații referitoare la contactul omenirii cu viața extraterestră. Unul dintre principalele subiecte abordate a fost o filmare cu un OZN, numit „Tic-Tac”. Imaginile au fost surprinse în 2004, dar au fost făcute publice abia în 2017.

Fostul comandant în Marina Americană, David Fravor, unul dintre cei care au observat prima dată obiectul zburător, și-a manifestat îngrijorarea cu privire la tehnologia clar „supersonică" a acestuia. El a afirmat că obiectul a dispărut brusc din fața lui, apoi a reapărut la peste 95 kilometri distanță în doar câteva secunde.

David Grusch, care a lucrat în trecut ca ofițer de informații al Forțelor Aeriene, a susținut că guvernul american a depus eforturi considerabile pentru a ascunde informații și a pedepsi denunțătorii. De asemenea, a menționat că, deși el nu a văzut niciodată un OZN, mai mulți colegi și prieteni de-ai săi au fost răniți de astfel de obiecte. Cu toate acestea, cea mai stranie afirmație a lui Grusch a fost că urme „biologice" de origine necunoscută au fost recuperate de la locurile prăbușirii navelor.

Planetă descoperită recent de NASA

La începutul anului 2023, o misiune a NASA a identificat o nouă exoplanetă de dimensiuni comparabile cu cele ale Pământului, care ar putea fi propice pentru susținerea vieții.

Cunoscută sub numele de TOI 700 e, această planetă orbitează în jurul unei stele mai mici, situată la 100 de ani lumină distanță de sistemul nostru solar.

TOI 700 e pare să fie o planetă telurică cu dimensiuni asemănătoare Pământului, cu un diametru estimat la 95% din diametrul planetei noastre. Aceasta este a patra planetă detectată care orbitează în jurul stelei TOI 700, o stea mică și rece. Toate aceste exoplanete au fost descoperite de NASA în cadrul misiunii TESS.

O altă planetă similară, denumită TOI 700 d, a fost identificată în același sistem în 2020 și are de asemenea dimensiuni comparabile cu cele ale Pământului. Ambele exoplanete se află în așa-numita „zonă locuibilă" a stelei lor, la o distanță care ar permite existența apei lichide pe suprafață. Această posibilitate sugerează că planetele ar putea susține sau au putut susține în trecut viața.

Descoperirea celei de-a patra planete din acest sistem a fost anunțată la cea de-a 241-a întâlnire a Societății Americane de Astronomie din Seattle și a fost inclusă într-un articol de cercetare acceptat pentru publicare în revista științifică The Astrophysical Journal Letters.

„Este unul dintre puținele sisteme cunoscute care găzduiesc mai multe planete mici în zona locuibilă, ceea ce face sistemul TOI 700 extrem de interesant și ne stârnește curiozitatea pentru a-l studia mai în detaliu”, a declarat autoarea studiului, Emily Gilbert, care își desfășoară cercetarea postdoctorală la Laboratorul NASA din Pasadena, California.

Steaua TOI 700 și alte stele pitice „reci" sunt relativ frecvente în univers, iar în ultimii ani s-a descoperit că multe dintre ele găzduiesc exoplanete. Cea mai apropiată planetă de stea în acest sistem, TOI 700 b, are aproximativ 90% din dimensiunea Pământului și își încheie orbita rapid, în doar 10 zile terestre.

A doua planetă, TOI 700 c, este mai mare și își încheie orbita în 16 zile.

Aceste două planete sunt probabil blocate gravitațional, ceea ce înseamnă că rotația lor este aproape sincronizată cu mișcarea lor de revoluție, astfel încât o jumătate a planetelor este mereu luminată, în timp ce cealaltă jumătate este mereu în întuneric.

Cele două exoplanete aflate în zona locuibilă, TOI 700 d și TOI 700 e, își încheie mișcarea de revoluție în 37, respectiv 28 de zile terestre și se află la distanțe mai mari de stea. Noua planetă descoperită, TOI 700 e, este situată între aceste două planete.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
„Nu suntem singuri în univers”. Un fost agent al serviciilor secrete americane susţine că SUA deţin resturile unui OZN
„Nu suntem singuri în univers”. Un fost agent al serviciilor secrete americane susţine că SUA deţin resturile unui OZN

Nu suntem singuri în univers, iar autorităţile ascund dovezi ale existenţei extratereştrilor, inclusiv resturi ale unui obiect neidentificat, a declarat miercuri un fost ofiţer de informaţii în faţa unei comisii a Congresului american, relatează AFP.

Un turist aflat în vacanță a fost șocat când a realizat ce a fotografiat de fapt după ce și-a făcut un selfie
Un turist aflat în vacanță a fost șocat când a realizat ce a fotografiat de fapt după ce și-a făcut un selfie

Un turist a capturat din greșeală un OZN în timp ce își făcea un selfie la niște dune de nisip din deșert, scrie Daily Star.

OZN, observat lângă reședința prințului Harry și Meghan Markle. Cum a fost făcută descoperirea
OZN, observat lângă reședința prințului Harry și Meghan Markle. Cum a fost făcută descoperirea

Un OZN a fost observat în apropierea conacului unde locuiesc prințul Harry și Meghan Markle, în California. Descoperirea apare chiar și pe Google Earth și a determinat o serie de supoziții.

Misterioasa lumină verde care a străbătut cerul Japoniei, în apropiere de Muntele Fuji. Abia acum NASA a dezvăluit secretul
Misterioasa lumină verde care a străbătut cerul Japoniei, în apropiere de Muntele Fuji. Abia acum NASA a dezvăluit secretul

Imaginile cu un misterios "meteorit verde", care au circulat pe internet, au fost dezmințite de NASA. Au fost atribuite ba unui OZN, ba unui fenomen natural, dar într-un final a fost anunțată concluzia oficială.

Recomandări
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia

Ucraina știe exact unde să lovească Rusia pentru a-i crea mari probleme. Kievul folosește o tactică în urma căreia țara lui Vladimir Putin are mult de suferit.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.