Wine Trips România | O noapte la castelul nobililor Bethlen-Haller

Ultima actualizare: 28-01-2022 18:06
wine trips romania

O noapte la castelul nobililor Bethlen-Haller din inima Transilvaniei. Acolo a poposit, de această dată, echipa emisiunii Wine Trips România.  

Echipa emisiunii Wine Trips România, somelierul Sergiu Nedelea și jurnalistul Mircea Radu au fost oaspeți la Castelul Bethlen-Haller, din Cetatea de Baltă, un domeniu aflat în proprietatea companiei Jidvei.

Castelul, construit în stil renascentist între anii 1560-1624 de cancelarul Transilvaniei, Miklos Bethlen, este o replică a cetăților medievale de pe Valea Loirei. Este gândit ca un refugiu nobiliar pentru pasionații de vânătoare și agrement. Castelul a fost reamenajat în stil baroc, în 1773.

Castelul Bethlen-Haller a avut peste 45 de proprietari, de la ridicare și până în prezent.

În prezent, castelul poartă numele primului și ultimului deținător al său: Miklos Bethlen și groful Haller. Descendenții familiei Haller au vândut proprietatea familiei Necșulescu, deținătoarea domeniului viticol Jidvei.

Cetatea este administrată exclusiv în scop turistic și completează oferta de agrement a companiei Jidvei.

Episodul integral îl puteți viziona pe PROTV PLUS și VOYO.

Degustare de vin la castel


Castelul Bethlen-Haller este una dintre destinațiile preferate ale iubitorilor de vin. Castelul oferă locuri de cazare celor interesați de facerea vinului și ședințe de degustare memorabile. O astfel de experiență poate costa între 100 și 220 de lei și poate include acces în încăperile castelului, degustare și masa de prânz.

În acest episod, Sergiu Nedelea și Mircea Radu au avut ocazia să guste din licorile castelului. Una dintre colecțiile de căpătâi ale producătorului român este Owner’s Choice, un tribut pe care Claudiu Necșulescu îl aduce fiicelor sale, Ana și Maria.

Jidvei a lansat sortimentele Sauvignon Blanc și Chardonnay sub brandul „Ana” și Pinot Gris și Fetească Albă sub brandul „Maria”. 

Urmează, anul ăsta, Rieslingul de Rhin, la Maria. Eu am marșat pe faptul că pot da multă încredere consumatorilor atâta timp cât eu, ca proprietar, pun numele fetelor ca brand. Am o grijă deosebită ca produsele să fie de mare calitate”, dezvăluie Claudiu Necșulescu.

Orice vin din portofoliul Jidvei îți e pe plac, îl găsești pe eMAG la un preț avantajos.

Articol susținut de eMAG.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO