A terminat facultatea la 90 de ani: „Golul s-a umplut. Am simțit mereu nevoia de această completare”

Ultima actualizare: 08-06-2020 09:46

Se spune că niciodată nu este prea târziu pentru a-ți urma visul. Exact asta a făcut un bărbat din New York.

Are aproape 90 de ani și este foarte bucuros pentru că, în sfârșit, are diplomă de absolvire a facultății.

După patru ani de studiu intens, din cauza pandemiei, tinerii nu se pot bucura așa cum au sperat de ceremonia de absolvire. Mulți sunt dezamăgiti sau chiar furioși, dar nu și acest domn venerabil.

Pat Branley, absolvent: „Nu mă deranjează sub nicio formă. La vârsta mea nu mă mai enervez din orice. Chiar și singur fiind, tot mă bucur că am absolvit facultatea. Sunt o mulțime de oameni de vârsta mea care stau singuri într-o casă funerară."

După 60 de ani de când a abandonat studiile universitare, bătrânelul și-a propus să le ducă la bun sfârșit.

Pat Branley, absolvent: „Acesta este albumul meu de absolvire în care ar fi trebuit să apar și eu. Vedeți, scrie anul 1960."

Mai avea de susținut două examene, iar acest an școlar i-a fost de ajuns pentru a-și atinge țelul.

Pat Branley: „Golul s-a umplut, pentru că am simțit întotdeauna nevoia de această completare."

Imediat după ce a terminat liceul, bărbatul s-a înrolat în armată. Și-a servit țara preț de patru ani, apoi, după alți doi, s-a decis să înceapă facultatea.

Pat Branley: „Am fost pompier timp de aproape un an și jumătate și în același timp mă duceam și la școală, dar începusem să fiu tot mai ocupat și nu mai puteam să le fac pe amândouă deodată."

În cele din urmă, a fost nevoit să ia o hotărâre în privința studiilor.

Pat Branley: „M-am dus personal să îmi retrag dosarul, dar în inima mea sau în mintea mea nu am făcut-o niciodată."

Proaspătul absolvent spune că festivitatea de la final de facultate a fost cu sigurantă diferită față de ce și-ar fi imaginat în urmă cu șase decenii.

Pat Branley: „M-am așezat în fotoliul din sufragerie. În jur nu era nimeni de la care aș fi putut lua virusul (COVID-19, n.r) și am urmărit ceremonia de absolvire online pe tableta mea."

Acum, protagonistul acestei povești are un singur sfat pentru tânăra generație.

Pat Branley: „Nu mergeți la facultate doar pentru a vă pregăti pentru un loc de muncă, mergeți ca să vă bucurați de timpul liber."

În timp ce tinerii absolvenți analizează ofertele de locuri de muncă, simpaticul bătrânel spune că se va bucura din plin de vacanța de vară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO