Un pui de tigru alb s-a născut la o grădină zoologică din Nicaragua. VIDEO

Ultima actualizare: 06-01-2021 14:17
Un pui de tigru alb s-a născut la o grădină zoologică din Nicaragua. VIDEO
AFP

Un pui de tigru alb - o femelă numită "Nieve" ("Zăpadă") - s-a născut săptămâna trecută la grădina zoologică naţională din Nicaragua, situată la Masaya, a anunţat marţi directorul instituţiei, potrivit AFP.

Venirea pe lume a lui Nieve reprezintă prima naştere a unui pui din această specie extrem de rară într-o grădină zoologică din America Centrală.

Nieve, care cântărea la naştere 954 de grame, a fost respinsă de mama ei, iar în prezent trebuie hrănită la trei ore, de această sarcină ocupându-se chiar soţia directorului grădinii zoologice.

Născută "cu probleme respiratorii şi o răceală uşoară, Nieve este tratată acum cu medicamente", a declarat directorul Eduardo Sacasa.

Părinţii lui Nieve sunt doi tigri cu blana în culorile obişnuite, însă puiul este purtătorul genelor bunicului său, un tigru alb, a declarat directorul grădinii zoologice pentru AFP.

Extrem de rar, tigrul alb îşi datorează aspectul unei mutaţii genetice naturale a tigrului bengalez şi nu a mai fost văzut în sălbăticie din anii '50, în India.

Tigrii sunt o specie clasificată "pe cale de dispariţie" de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii, care estimează numărul lor actual la 3.800 de exemplare, comparativ cu 100.000 în urmă cu un secol, a precizat Sacasa.

În prezent, în lume există doar circa 300 de tigri albi, care trăiesc în grădini zoologice, cu precădere în Statele Unite, Germania, Franţa şi Mexic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO