Un cățel și un tigru de la o grădină zoologică din Rusia au devenit cei mai buni prieteni

Ultima actualizare: 18-06-2020 11:07

Prietenia nu ţine cont de rasă, şi nici de specie. O demonstrează cu prisosinţă un căţel şi un pui de tigru, care sunt prieteni "la cataramă".

Cei doi s-au "cunoscut" recent la o grădină zoologică din Rusia, şi de atunci sunt nedespărţiţi.

Cam aşa se desfăşoară o zi în preajma celor doi prieteni. Chiar dacă se mai tachinează din când în când, cei doi se îndrăgesc nevoie mare.

Puiul de tigru a fost adus pe lume luna trecută la o grădină zoologică din Rusia, dar atât el, cât şi ceilalţi doi fraţi ai săi au fost respinşi de mama lor.

Aşa că îngrijitorii au căutat o soluţie de compromis.

Olga Prokhorova, angajat zoo: "A fost foarte dificil mai ales în primele săptămâni când nu mai era lângă mama lui, pentru că nu înțelegea de ce nu mai e hrănit cu lapte matern, ci cu lapte de capră. Împreună cu medicul veterinar îi pregătim laptele de capră în care punem mai multe vitamine și diverse probiotice".

În plus, starea sa de sănătate este analizată regulat de medicul veterinar.

Medic Veterinar: "Starea lui este foarte bună, temperatura corpului este normală, membrana mucusului este bună, nu are probleme de vedere. Este un pui sănătos, gata să exploreze mediul".

Cum fraţii lui au fost deja donaţi unei alte grădini zoologice, tigrişorul avea nevoie de un tovarăş de joacă. Aşa că, îngrijitorii i-au adus pe cineva care avea deja experienţă cu animalele de altă rasă.

Ekaterina Sushenkova, managerul grădinii zoo: "În trecut, acelaşi câine a mai participat la un alt experiment asemănător în care a fost foarte prietenos şi loial cu câteva pisici, aşa că acum l-am pus în aceeaşi cuşcă cu puii de tigru şi s-a integrat imediat în noul peisaj".

În sălbăticie, câinele ar fi pradă pentru tigru, dar pentru că felina este momentan un pui, cei doi nu se gândesc decât la joacă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO