Un fermier şi-a construit un avion în curte din banii economisiţi. Ce materiale a folosit


Ultimul update: Miercuri 27 Februarie 2019 14:47
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 13:00
Categorie: Stiri Diverse

Un fermier din China şi-a făcut o copie la scară 1 la 1 a unui Airbus 320 folosind gunoaie şi fier vechi.

Zhu Yue, un fermier din provincia Liaoning (nord-estul Chine) şi-a construit singur un avion din resturi de la groapa de gunoi şi fier vechi. Bărbatul spune că şi-a dorit întotdeauna să aibă propria lui aeronavă, dar nu neapărat una care să şi zboare.

A strâns bani în speranţa că îşi va putea cumpăra un avion nefuncţional, casat de o linie aeriană, dar a descoperit că o asemenea epavă ajunge la peste 10 milioane de yuani (1,5 milioane de dolari).

Aşa că s-a apucat să îşi construiască propriul lui avion – replica la scară 1:1 a unui Airbus A320, făcută din gunoaie şi bucăţi de tablă veche. A durat aproape 3 ani şi a avut nevoie de peste 80 de tone de oţel şi de ajutorul tuturor prietenilor său, dar a reuşit, iar acum a inaugurat opera, deşi mai trebuie să lucreze la detalii şi finisaje.

Oricine poate vizita „macheta” în mărime naturală, deoarece fermierul chinez este prea mândru de realizarea sa ca să o ţină ascunsă.

Zhu spune că de cel puţin 200 de ori a trebuit să oprească construcţia, din cauza unor piedici aparent insurmontabile. De pildă, în 2017, când voia să monteze aripile, a realizat că acestea nu încap în curte.

Botezat “Visul”, avionul a costat aproape 3 milioane de yuani (400.000 de dolari). Deşi nu zboară, are o instalaţie electrică şi un panou de comenzi perfect funcţional. Zhu speră că la un moment dat va reuşi să facă aeronava să se şi ridice de la sol.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Drapelul României apare pe macheta noului lansator european, Ariane 6
Macheta noului pod din Genova s-a rupt chiar în timpul prezentării. VIDEO
Jucărie retrasă din magazine pentru că îi învăţa pe copii că naziştii zburau în cosmos
FULLSCREEN
Un fermier şi-a construit un avion în curte din banii economisiţi. Ce materiale a folosit
  • /

Sursa: AP

VIDEO PROTVPLUS.RO