Tratamente cosmetice pe bază de cannabis, în California: „Sporește relaxarea”

03-01-2018 08:58


Începutul anului a adus în California legalizarea consumului de marijuana. Dar, fără să încalce legea, saloanele de frumuseţe foloseau deja tratamente pe bază de uleiuri extrase din frunzele de cânepă.

Iar unii se aşteaptă la apariţia a numeroase noi produse cosmetice pe baza acestei plante controversate.

Efectele psihotrope ale cannabisului sunt încă destul de controversate, dar nu de ele este interesată industria cosmetică. În schimb, cannabidiolul, ulei extras din frunzele plantei, are efecte antiinflamatorii recunoscute şi este legal în 50 de state americane.

În Los Angeles, locul care dă tonul în materie de tratamente de înfrumuseţare, e folosit deja în saloane. Ce-i drept, deocamdată doar la manichiură şi pedichiură.

Melissa Singer, şefa unui salon: „Îl încorporăm într-un tratament de manichiură şi pedichiură. Îl adăugăm într-o pastilă efervescentă de baie, o loţiune şi un exfoliant pe bază de zahăr, dar şi în ciocolată. Toate au cannabidiol în ele, pentru a spori relaxarea indusă de experienţa manichiurii şi a pedichiurii."

Este însă doar începutul, iar jurnaliştii specializaţi în domeniu se aşteaptă la o explozie de produse cosmetice pe bază de cannabis.

Melissa Magsaysay, jurnalist The Hollywood Reporter: „Oamenii încep să exploreze diferitele proprietăţi pe care le au cannabisul şi marijuana, dincolo de efectele psihotrope. Hollywoodul şi vedetele dau tonul, aşa că, după ce aflăm că una dintre ele le-a încercat, vom asista la un efect de bulgăre de zăpadă."

Dar nu toată lumea e convinsă de eficienţa cosmeticelor pe bază de cannabidiol, mai ales în lipsa unor studii.

Gabriel Chiu, chirurg plastician: „Nu există studii care să arate că au vreun efect şi sunt şanse destul de mari să nu aibă niciun efect, în funcţie de concentraţie, aşa cum nu are niciun medicament luat în doză prea mică. Însă funcţionează dacă este folosit cum trebuie."

Deocamdată, cannabidiolul este folosit în medicină în unguente sau spray-uri pentru calmarea durerilor postoperatorii.

VIDEO PROTVPLUS.RO