Surpriză pentru un copil care și-a pierdut picioarele. Se va întâlni cu o cățelușă care a avut același destin


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 07 Noiembrie 2017 07:57
Categorie: Stiri Diverse

Un băieţel din Indiana, care şi-a pierdut picioarele din cauza unor arsuri severe care i-au afectat aproape întreg corpul, va avea parte, peste două zile, de o surpriză.

Se va întâlni cu un câine pentru terapie, care, ca şi el, şi-a pierdut toate lăbuţele. Şi unul şi altul, însă, au învăţat să meargă cu proteze.

Urmează o întâlnire specială pentru familia Mahan din Pittsboro, Indiana.

Mamă: „Îmi spun că e un rost de l-a lăsat Dumnezeu să trăiască astfel. Şi văd, zi de zi, cum Owen le dă curaj oamenilor.”

Owen, fiul lui Susan Mahan, a suferit arsuri pe 98 la sută din suprafaţa corpului, pe când avea doi ani. Acum are zece ani. Din cauza rănilor, Owen a trecut prin multe operaţii, dar cea mai dură a fost anul acesta, când i-au fost amputate ambele picioare; dar a învăţat să meargă cu proteze, la fel ca Chi Chi, o căţeluşă golden retriever, salvată după o groaznică mutilare, dar cu preţul amputării celor patru lăbuţe.

Acum, însă, trăieşte voioasă în California şi are o misiune: ajută la terapia unor persoane cu membre amputate. Căţeluşa i-a atras atenţia lui Owen, de la aproape 2.900 de kilometri distanţă. A văzut-o într-un filmuleţ on-line şi numai despre ea vorbea toată ziua.

Mamă: „Râdea şi îmi spunea: 'Mamă, uită-te la căţeluşa asta, e grozavă!' Apoi, pe un ton serios: 'Mamă, cineva a rănit-o pe Chi Chi, la fel cum am păţit şi eu. Dar, uite, Chi Chi poate să meargă, să alerge, cum pot şi eu.' Şi îmi tot repeta: 'Sper să mă pot întâlni cu ea.' ”

Cu ajutorul comunităţii şi fundaţiilor caritabile, dorinţa lui Owen este pe cale să se împlinească. Va zbura, joi, cu un avion privat, până în Arizona unde va avea ocazia să se joace cu Chi Chi. Dar pentru el totul este o surpriză: crede că va fi dus la un control medical.

„Prevăd multe lacrimi de bucurie. Abia aştept să-i văd pe Owen şi Chi Chi cum se joacă împreună. Cred că îl va motiva şi mai mult să treacă peste toate greutăţile.”

Susan şi soţul ei l-au adoptat pe Owen după ce, dintr-o neglijenţă care nu poate fi scuzată, mama lui biologică l-a opărit când era bebeluş. De altfel, instanţa a a decăzut-o din drepturile materne.

VIDEO PROTVPLUS.RO