Suma de neimaginat cu care a fost vândut un inel aparținând împăratului Caligula

Dată publicare: 30-09-2019 10:16
Dată actualizare: 30-09-2019 13:31


wartski

Un inel vechi de 2.000 de ani, aparținând împăratului roman Caligula, a fost vândut cu suma de 500.000 de lire sterline.

Bijuteria a fost confecționată dintr-un singur safir și are gravat portretul Caesoniei, soția împăratului roman, scrie Daily Mail.

Inelul este atracția unei expoziții cu bijuterii care va avea loc în Londra, săptămâna viitoare. Pietrele prețioase vor fi puse la vânzare, cu prețuri pornind de la 5.000 de lire sterline până la 500.000 de lire sterline.

Licitația a stârnit interes la nivel mondial, iar colecționarii din întreaga lume și-au pregătit deja ofertele, înainte de deschiderea oficială a expoziției.

Inelul lui Caligula a făcut parte din colecția unui politician, fiind apoi vândut de moștenitorii acestuia. Casa Regală de Bijuterii Wartski a cumpărat inelul de la un colecționar francez. “Este unul dintre cele mai prestigioase nestemate Malborough. Este confecționat dintr-un singur safir”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentrau a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTaV penatru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily Mail

Tags: inel, caligula, wartski,


VIDEO PROTVPLUS.RO