Război între interlopii români din Spania. Cum s-a aruncat unul dintre ei singur în aer

Ultima actualizare: 01-11-2019 16:55
politie spania
iStock

Zece persoane au fost trimise în judecată de DIICOT, sub acuzaţia că fac parte dintr-o grupare care a obligat mai multe tinere să se prostitueze în zona capitalei Spaniei, Madrid.

Liderul organizației criminale a fost ţinta unui atentat cu bombă pus la cale de un interlop închis în România, relatează Agerpres.

Procurorii mai susţin că liderii acestei grupări primeau informaţii confidenţiale de la poliţişti români.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, zece persoane au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, spălare a banilor şi trafic de influenţă.

Începând cu anul 2013, patru dintre inculpați au inițiat grupul infracțional organizat, care a acţionat în mod coordonat pentru racolarea și exploatarea mai multor tinere pe teritoriul Spaniei, în zona orașului Madrid, precum și spălarea banilor obținuți.

Autoritățile din Spania au dovezi că membrii grupării au săvârșit infracțiunile de exploatare sexuală, vătămare și constrângere.

În anul 2014, liderul grupării, care locuia în orașul Parla, a fost vizat de un atac cu bombă eșuat, pus la cale tot de un interlop român. Românul angajat să amplaseze bomb ape mașina liderului grupării a detonat din greșeală dispozitivul și și-a pierdut o mână și un picior.

„La sfârşitul anului 2014, în oraşul Parla (Madrid), în imediata apropiere a domiciliului inculpatului T. M., a fost detonată o încărcătură explozivă, în urma căreia un cetăţean de naţionalitate română şi-a pierdut o mână şi un picior.
Respectivul accident s-a produs în momentul în care victima se pregătea să instaleze dispozitivul exploziv, la ordinul unui cetăţean român, în vehiculul folosit în mod obişnuit de către inculpatul T. M. Cel care a pus la cale tentativa de omor, era mâna dreaptă a unui cunoscut lider, care ispăşeşte la ora actuală o condamnare în România şi care s-a aflat la conducerea interlopilor români din Spania timp de mai mulţi ani"
, mai spun procurorii.

Investigația comună a României și Spaniei a început în anul 2017. Unul dintre membrii organizației obținea în mod ilegal informații de la agenți ai Poliției Române, pentru a influența declarațiile femeilor care depuneau plângere în Spania. Cu informațiile personale obținute de la poliție, femeile obligate să se prostitueze erau amenințate în cazul în care se hotărau să depună plângere la poliție.

O parte din membrii grupării acționau ca informatori ai poliției, oferind informații reale sau false, în scopul de a ajuta la destructurarea grupărilor rivale.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Dâmbovița.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO