Petrecere surpriză pentru mai mulți pensionari din Glodeni: ”Nu m-am gândit să dansez la anii ăștia, la 70 de ani”

Ultima actualizare: 14-09-2021 09:48

Bunicii din Glodeni, județul Dâmbovița, au avut parte de o petrecere surpriză.

 

Preotul din sat, alături de o asociație non-guvernamentală și de un grup de tineri inimoşi, i-au chemat pe seniorii din sat la căminul cultural.

Acolo au fost așteptați cu o masă delicioasă, dar și cu un spectacol folcloric, la care au fost invitați chiar şi pe scenă.

Prima petrecere dedicată special lor a fost o adevărată bucurie pentru bunicii din comuna Glodeni.

Localnică: ”Nu m-am gândit că o să ne facă nouă, la pensionari, o așa surpriză. Nu m-am gândit să dansez la anii ăștia, la 70 de ani.”

Înainte de masă, așa cum cere tradiția, oamenii au spus o rugăciune și au binecuvântat bucatele ce le-au fost dăruite.

Cosmina Radu, organizator: ”Îi serbăm pe cei care ne-au educat, datorită cărora suntem aici, care ne sprijină, părinții noștri, bunicii noștri.”

Organizatorii s-au bazat mult pe sprijinul tinerilor voluntari din sat, care nu au ezitat niciun moment să se implice când au aflat de petrecerea surpriză pentru seniorii din localitatea lor.

Tânără: ”Ne primesc plini de speranță. Nu știu dacă ați observat vreodată, să vă uitați în ochii unui om să vedeți setea cu care așteaptă când cineva îi deschide poarta, să se apropie.”

Cosmina Radu: ”Tinerii noștri, absolvenți de liceu sau încă la gimnaziu sau studenți, s-au întors să îi servească, și la propriu și la figurat. Am zis că este un moment prielnic să facem o punte, o legătură între generații.”

Veteranii din sat și oamenii care s-au implicat în viața comunității au fost răsplătiți cu diplome de merit și un mic cadou.

Organizatorii promit că și anul viitor se vor întâlni tot aici cu bunicii din sat, cărora le doresc ani mulți și sănătate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO