Nişte jucării foarte căutate de copii creează controverse în lumea adulților. Sunt păpușile „Huggy Wuggy”, personajele principale dintr-un joc de groază adresat copiilor de peste 12 ani. Însă și copiii mai mici vor să se joace cu ele.

În Marea Britanie, responsabilii i-au avertizat pe părinți. Iar specialiștii le transmit să fie atenți la jocurile în care apar personaje înfricoșătoare, pentru că cei mici se pot confrunta cu anxietate, insomnii și chiar boli de inimă.

 

Păpuşa Huggy Wuggy este dintr-un material de pluș albastru cu mâini şi picioare lungi. Păpuşi sunt cu toate personajele din joc, doar culorile diferă.

Copiii le iubesc pe toate, în timp ce părinţii, care plătesc pentru ele, nu știu de cele mai multe ori despre ce personaj este vorba.

Păpușa Huggy Wuggy este una dintre cele mai dorite jucării, dintr un joc video de groază, în care mascota are un rol agresiv. După cum menţionează chiar producătorul, aceasta se adresează copiilor de peste 12 ani. În schimb, plusurile sunt pentru copii de peste 3 ani. Problema este ca cei mici sunt curioşi să afle şi rolul pe care îl joacă.

Gigi Rădulescu, manager magazin de jucării: "Huggy Wuggy, copii le văd la desene animate și probabil le place mult și vin și cumpără. Din desene animate, mi-a spus un copil că sunt agresive, mănâncă capul la altă păpușă."

Şi aceasta nu este singura păpușă inspirată din jocuri video sau desene animate, cum ar fi „mommy long legs„ sau „killy willy”. Pe internet apare și păpușă "Squid Game", inspirată din serialul care a șocat prin scenele de violenţă. Tocmai de aceea, părinţii trebuie să fie atenţi la alegerile pe care le fac copiii.

 

Mădălina Manea, psihoterapeut: „Ei nu au capacitatea de a distinge ficțiunea de realitate. A se juca cu asemenea jucării este că și când le-am da voie să se uite la un film horror. Consecinţe emoționale pe termen scurt: insomnii, coșmaruri, teama de a dormi singur, că se poate întâmpla ceva, anxietate, atacuri de panică. Sudiile pe termen lung și pe adulţi pot apărea boli cardiace, cardiovasculare chiar."

Păpușile Huggy Wuggy au generat controverse în mai multe ţări. În Marea britanie, poliţiştii şi reprezentanţii mai multor școli le-au atras atenţia părinţilor să fie atenţi la mesajele promovate de jocul în care apar aceste păpuşi.