O pereche de pantofi sport vândută cu 437.500 $. Este un record mondial


Ultimul update: Miercuri 24 Iulie 2019 20:39
Data publicarii: Miercuri 24 Iulie 2019 14:30
Categorie: Stiri Diverse

Una dintre primele perechi de pantofi sport realizate vreodată de producătorul american Nike a fost vândută marţi pentru suma de 437.500 de dolari în cadrul unei licitaţii online organizate de Sotheby's.

Este un record mondial pentru o pereche de "sneakerşi", informează AFP.

Modelul "Moon Shoe'" era destinat concurenţilor de la selecţiile americane de atletism pentru Jocurile Olimpice din 1972. Perechea vândută marţi, singura dintre cele 12 exemplare cunoscute care nu a fost purtată niciodată, a fost estimată să se vândă pentru o sumă variind între 110.000 şi 160.000 de dolari.

Recordul anterior fusese stabilit în 2017 de o pereche de Converse Fastbreak, purtată de starul american al baschetului Michael Jordan în timpul finalei olimpice din 1984, de la Los Angeles, care fusese adjudecată pentru suma de 190.373 de dolari în urma unei vânzări organizate de casa de licitaţii SCP Auction.

Cumpărătorul perechii de "Moon Shoe" este un antreprenor canadian de 61 de ani, Miles Nadal, care intenţionează să expună sneakerşii în muzeul său privat din Toronto, Muzeul Dare to Dream Automobile, potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi de Sotheby's.

"Moon Shoe" a făcut iniţial parte dintr-un lot de 100 de perechi propuse spre vânzare de Sotheby's în parteneriat cu site-ul specializat Stadium Goods, însă Nadal le-a achiziţionat pe celelalte 99 săptămână trecută pentru suma 850.000 de dolari, un record pentru o colecţie de "'sneakerşi'".

Antreprenorul dorea să cumpere şi perechea de "Moon Shoe", însă proprietarul său a preferat să aştepte până la sfârşitul vânzării, marţi. Într-un final, Miles Nadal a reuşit să reunească cele 100 de perechi pentru colecţia sa.

Potrivit legendei, antrenorul american Bill Bowerman, co-fondator al companiei Nike, ar fi avut ideea tălpii acestor sneakerşi, având drept sursă de inspiraţie dispozitivul de făcut vafe al soţiei sale.

"Moon Shoe" îşi datorează, de asemenea, numele asemănării dintre urmele lăsate de acest nou pantof şi cele ale paşilor astronauţilor americani pe Lună.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Lovitura dată de un român la o licitație ANAF. Cu cât a cumpărat un BMW X6
Licitație caritabilă pentru antropologul Vintilă Mihăilescu. Gestul făcut de câțiva artiști
Un german a încercat să vândă un tablou moştenit. De ce s-a trezit cu poliţia la uşă
VIDEO PROTVPLUS.RO