Mesaje în nisip ale unor localnici din Anglia, pentru turiști: „Nu trebuie să fiți aici”

Ultima actualizare: 25-03-2020 16:51
mesaje plaja
Facebook.com

Localnicii unuia dintre comitatele ceremoniale ale Angliei le-a cerut celorlalți cetățeni din Marea Britanie, cât și turiștilor să se ducă acasă, în contextul pandemiei de coronavirus.

Oamenii au scris în nisipul de pe plajă mai multe mesaje adresate celor care nu locuiesc în zonă, cerându-le să se întoarcă fiecare acasă, transmite Mirror.

„Doar localnici. Cei care sunteți turiști plecați acasă, vă rugăm”, au fost mesajele transmise de locuitorii din Cornwall.

„Opriți-vă din a împrăștia virusul. Nu trebuie să fiți aici”, a susținut o persoană.

Premierul britanic, Boris Johnson, a decretat luni izolarea la domiciliu a populaţiei din Regatul Unit pentru cel puţin trei săptămâni cu scopul de a opri răspândirea pandemiei noului coronavirus care a făcut mai mult de 300 de morţi în ţară, relatează AFP.

În cadrul acestei măsuri care se aplică imediat de luni seară, britanicii vor fi autorizaţi să-şi părăsească locuinţa doar în cazuri foarte limitate cum ar fi pentru a merge la cumpărături, la locul de muncă, pentru a primi îngrijiri medicale sau a face exerciţii în aer liber o singură dată pe zi, a precizat şeful guvernului conservator într-un discurs adresat naţiunii.

Adunările cu mai mult de două persoane sunt interzise, iar magazinele care nu vând produse de primă necesitate, precum şi lăcaşurile de cult vor fi închise publicului.

Poliţia va avea misiunea de a pune în aplicare aceste dispoziţii şi îi va putea sancţiona cu amenzi pe contravenienţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO