Românii s-au alăturat sâmbătă pentru al 11-lea an consecutiv campaniei globale de ecologizare.

La fel ca în alte 150 de ţări, la ''Ziua Curăţeniei Nationale'' au participat zeci de mii de voluntari dispuşi să strângă deşeurile abandonate de alţii peste tot. ''Let's do it, România!'' este cel mai mare proiect de implicare socială de la noi.

Potecile greu accesibile din apropiere de Braşov au fost luate la pas de voluntari încă de dimineaţă.

Numai de la Săcele, participanţii au strâns peşte de 50 de saci de resturi.

Voluntar: "Gunoaie de tot felul, începând de la menajere, resturi de la materiale de construcţii, plastic, sticlă, de toate."

Voluntar: "Plasticul afectează cel mai mult şi ne axăm pe el. Mă bucur că au început copiii să iasă când ne-au văzut. Vecinii ne-au mai dat câte o lopată, câte o greblă, încercam să-i stimulăm să înţeleagă că e natura noastră a tuturor şi trebuie să o protejăm."

Misiunea s-a dovedit dificilă şi în judeţul Cluj, în apropiere de Măguri Răcătău. Aici a fost nevoie de maşini de teren pentru înlăturarea deşeurilor.

Voluntar: "Pădurile, zonele naturale sunt din ce în ce mai pline de gunoaie şi aş dori să trăim într-un mediu curat."

Voluntar: "Niciodată nu mi-a plăcut să văd mizerie când merg în natură şi tot timpul m-a deranjat să văd gunoaie şi toţi ne plângem dar nu prea face multă lume ceva în privinţa asta şi e o ocazie bună să schimbăm ceva."

Şi în Constanța zeci de oameni care iubesc natura au curăţat plajele.

Anul trecut, campania ''Let's do it!" a strâns la nivel mondial peste 11 milioane de voluntari din 158 de țări. Bilanţul unei singure zile de curățenie a fost ameţitor: 88.500 de tone de gunoaie adunate!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!