Activiștii de mediu, care denunță tăierile ilegale de arbori din zona Bucovinei, sunt, din nou, amenințați cu moartea.

 

Cel mai recent caz vine de la Suceava, acolo unde Daniel Bodnar, unul dintre cei mai vocali apărători ai pădurilor, a primit înjurii de la un individ prins cu o cantitate mare de cherestea pentru care nu avea acte. Poliția a intrat pe fir, iar individul și-a petrecut noaptea în arest.

 

Un individ de 28 de ani l-a amenințat cu moartea pe Daniel Bodnar, un cunoscut activist de mediu din județul Suceava. Bărbatul era furios că inspectorii de la Garda Forestieră i-au descoperit o cantitate mare de lemne, peste 100 de metri cubi, într-un gater amenajat în localitatea Vicovu de Sus. Omul nu avea acte pentru cherestea.

Din păcate, aceste amenințări nu sunt o noutate în zona Bucovinei, acestea sunt din ce în ce mai multe și de o gravitate foarte mare. Pădurile sunt ale noastre, ale tuturor, nu sunt nici ale politicienilor, nici ale hoților de lemn, sunt ale noastre și trebuie sa luptam pentru viitorul nostru”, susține Daniel Bodnar.

Individul a fost ridicat pentru audieri

 

La câteva ore după ce amenințările au ajuns și în spațiul public, individul fost ridicat pentru audieri, de Polițiștii din Suceava.

„În mai puțin de 5 ore de la postarea imaginilor au reușit și probarea activității infracționale și dispunerea unor măsuri procesuale. În cursul acestei zile, bărbatul a fost prezentat unității de Parchet, fiind dispusă măsura controlului judiciar”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

De-a lungul vremii, Daniel Bodnar a ajutat Politia la prinderea hoților de lemne și nu de puține ori, a fost amenințat și chiar agresat de suspecți.