Godină explică cum a ajuns alpaca Pablo în autobuz și ce va face dacă va primi amendă

08-04-2019 20:36

alpaca pablo

Polițistul Marian Godină a explicat cum a ajuns alpaca lui să urce într-un autobuz, după ce presa brașoveană a scris că ar risca o amendă pentru acest lucru.

Marian Godină a filmat cum Pablo, aflat în lesă, era urcat de soția sa într-un autobuz RATBV. După ce a publicat imaginile, jurnaliștii locali au scris că ar risca o amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei, penru că regulamentul permite doar câini în autobuze.

Polițistul s-a văzut nevoit să explice situația, astfel că a publicat pe blogul său un mesaj în care explică cum s-au petrecut de fapt lucrurile.

”Situația e cam așa. Într-o zi, plimbându-ne într-o zonă de capăt de linie RAT, am observat staționate două autobuze, ambele cu motoarele oprite, cu ușile deschise și fără călători. Pablo, fiind un animal foarte curios, s-a apropiat de ușile deschise cu intenția de a intra. Mi s-a părut amuzant să urce în autobuz și pentru că șoferul acestuia era coborât, având probabil timpul de repaus, l-am întrebat dacă poate urca atât cât să-l filmez. Șoferul mi-a răspuns că nu e nicio problemă, ba chiar s-a amuzat și el, așa că Georgiana a urcat cu Pablo în autobuz și a coborât. Asta a durat cam 15 secunde, Pablo petrecând cam 6 secunde în interiorul autobuzului”, a scris Godină.

În stilul caracteristic, polițistul ”a dat vina” pe soția sa, Georgiana, care l-a însoțit pe Pablo în autobuz.

”Dar pentru că unde-i lege, nu-i tocmeală, iar faptul că am avut acceptul verbal al șoferului nu înseamnă că sunt absolvit de vină, cele relatate mai sus sunt doar pentru a cunoaște exact situația. Din punct de vedere legal, treaba stă cam așa:

-răspunderea fiind personală, Marian Godină nu riscă absolut nimic pentru că eu nici măcar nu am urcat în autobuz. Eu filmam. Deci responsabilitatea e a Georgianei. Vai ce râd cum dau eu vina pe ea. :)))
-articolul de lege spune cam așa:

„CONTRAVENŢII
Art.64 Constituie contravenții în domeniul serviciului public de transport persoane prin curse regulate următoarele fapte comise de călători, persoane fizice care utilizează mijloacele de transport public local de călători pe teritoriul unităților administrativ – teritoriale membre ale Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilîă a Transportului Public Brașov
h) – introducerea ȘI transportul de către călători în mijlocul de transport public local a păsărilor sau animalelor vii, altele decât câinii;”
Amenda pentru încălcarea acestui articol este de la 100 la 500 lei.

Am scris cu majuscule acea conjuncție ȘI pentru că ea face o mare diferență.

Georgiana doar l-a introdus pe Pablo în autobuz, nu l-a și transportat. Dacă s-ar fi referit la ambele situații, în articol ar fi apărut un „sau”. Așa că acea contravenție de „introducerea și transportul” nu există, autobuzul fiind staționat”, a mai scris Godină.

”Așa că dacă vom primi vreo amendă pentru că am urcat cu alpaca în autobuz, o vom achita cu zâmbetul pe buze, fără să regretăm fapta, dar promițând că nu mai facem”, a încheiat el.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO