Gadgeturi special create pentru animalele de companie, la un târg de profil din Las Vegas

29-06-2018 08:22


Bere pentru câini, salopete care combat căderea părului şi tot soiul de jucării - sunt, pe scurt, ofertele cu care au fost așteptați iubitorii de animale la un târg de profil din Las Vegas.

Și nu e de mirare că producătorii au mers acolo cu tot felul de dispozitive, în condițiile în care în 2017 americanii au cheltuit pentru prima oară peste 70 de miliarde de dolari pentru prietenii lor necuvântători.

Joaca reprezintă o parte importantă din viaţa oricărui căţel, dar stăpânii obosesc uneori înaintea prietenilor necuvântători. Pentru astfel de situaţii a fost conceput un aruncător automat de mingi care îi permite patrupedului să se joace singur cât vrea el. Trebuie doar să înveţe să pună mingea înapoi.

"E grozav pentru copii, ca să se joace în siguranţă cu animalele, pentru oameni cu mobilitate redusă sau pentru câinii obsedaţi de mingi, care vor să se joace toată ziua", explică Nicole Ellis, producător.

O altă jucărie este bazată tot pe plăcerea câinilor de a alerga după obiecte aruncate şi de a le aduce înapoi. Doar că de data aceasta este nevoie de implicarea stăpânului.

"Se pune acest mic lansator, aşa. Tragi înapoi, o răsuceşti puţin şi îi dai drumul. Zboară în linie dreaptă. E de trei ori mai rapidă decât un frisbee. E ca o pasăre, iar câinilor le place", explică John Hunter, producător.

Pentru cine vrea să vadă un meci în compania celui mai bun prieten al omului s-a inventat berea pentru câini. Fără alcool, desigur.

Iar un roboţel este pentru stăpânii care îşi fac griji când lipsesc prea mult de acasă. Cu ajutorul lui şi al unei aplicaţii pentru telefonul mobil, îl pot vedea şi chiar îi pot vorbi patrupedului rămas nesupravegheat.

"Acest robot se poate deplasa în toată casa. E echipat cu o cameră de cinci megapixeli, microfon şi boxe incluse", a spus Stephen Cho, producător.

Această salopetă poate fi utilă în perioadele de năpârlire, ţinând părul înăuntru. Deocamdată este disponibilă pentru căţei, pisicile fiind mai puţin deschise când e vorba de modă.

"Poate fi folosită acasă, în maşină, în vizită la prieteni sau oriunde nu vreţi să lase în urmă păr", a explicat Casey Walters, producător.

Peste 20 de mii de comercianţi au luat parte la SuperZoo, târgul de produse pentru animale.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO