Funcționari pakistanezi, suspendați, după ce au făcut un selfie cu un bolnav de Covid-19

Dată publicare: 24-03-2020 16:22
Dată actualizare: 24-03-2020 16:26


oficiali pakistanezi suspendati

Şase oficiali au fost suspendaţi şi plasaţi în carantină în sudul Pakistanului, după ce şi-au făcut un selfie cu bărbat care contractase noul coronavirus, au informat marţi surse administrative, citate de AFP.

Într-o fotografie, devenită virală, se poate vedea un grup de bărbaţi zâmbitori în jurul unui bărbat cu mustaţă, fără a respecta recomandările de distanţare socială. Doar doi dintre cei prezenţi, unul fiind pacientul, poartă o mască la nivelul bărbiei, transmite Agerpres.

Selfie-ul a fost realizat într-o zonă de carantină de lângă Sukkur (sud), unul dintre principalele focare de COVID-19 din Pakistan, ţară în care bilanţul pandemiei a ajuns la 892 de cazuri de infectare şi la şase decese.

Pacientul "s-a întors recent din Iran", potrivit unei ordonanţe administrative - obţinute de AFP - care anunţă totodată "suspendarea cu efect imediat" a celor şase funcţionari şi plasarea lor în carantină "timp de 14 zile".

Rana Adeel, un oficial din Sukkur, a confirmat pentru AFP sancţiunile aplicate funcţionarilor, adăugând că pacientul era un politician local.

Potrivit AFP, în prezent există temeri puternice cu privire la o contaminare masivă în Pakistan, o ţară cu un sistem de sănătate extrem de precar, care se învecinează cu China - unde a apărut pentru prima dată COVID-19 - şi cu Iranul, unde bilanţul epidemiei de coronavirus se ridica marţi la circa 2.000 de morţi.

Luni, Pakistanul a autorizat mobilizarea puternicei sale armate pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO