Femeile din Venezuela sunt nevoite să-și vândă părul. De ce recurg la acest gest

22-04-2019 11:12


Femeile din Venezuela sunt nevoite să-și vândă părul pentru că nu își mai permit să-l spele din cauza crizei în care a fost aruncată țara.

 

„Mi-a părut rău. Este părul meu și m-am obișnuit să-l am atât de lung. Este o decizie foarte grea”, a declarat Valery Diaz. „Nu este apă în țară. Sunt perioade în care trec și trei săptămână fără să ne spălăm pe cap. De asemenea, șamponul este foarte scump, la fel și balsamul sau produsele cosmetice. Doar așa mai putem economisi”.

“Fetele își vând părul de nevoie. Au nevoie de acești bani pentru mâncare sau medicamente. Nu o fac pentru că asta își doresc, ci pentru că au nevoie de acei bani. Pentru părul lor plătim cam 100 de dolari americani sau chiar mai mult”, a declarat un hairstylist.

Valery Diaz, de 16 ani, și-a vândut părul pentru 100 de dolari. Eleva își va putea ajta familia și plănuiește să-și cumpere un telefon mobil.

Cum s-au reinventat magazinele locale

Tot mai multe femei din cartierele sărace apelează la acest gest deoarece nu-și mai permit să se îngrijească. Părul lor este folosit în confecționarea perucilor sau a extensiilor. Alte femei își spală părul cu detergent de vase deoarece este mult mai ieftin decât șamponul.

Magazinele locale care vindeau produse cosmetic au trebuit să se reinventeze pentru a nu da faliment. Brandurile internaționale au dispărut de pe rafturi, fiind înlocuite cu produse chinezești, mai ieftine sau produse locale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO