”Explozie” de arome și culori la Festivalul de mâncare asiatică din Capitală. Cât costă o porție de ramen japonez autentic
După ploaia de vineri-noapte, în parcul Titan și-au făcut apariția mii de "furnici în copac" și "pachețele de primăvară", pregătite pe loc. Festivalul de mâncare asiatică din acest weekend oferă meniuri aromate din multe gastronomii ale lumii.
Cei care se tem să experimenteze, pot alege găluște umplute, supe picante ori colțunași cu legume și carne.
Cei îndrăzneți au la dispoziție sute de alte feluri.
Gâlceava strămoșilor noștri cu sultanii otomani s-a preschimbat într-o prietenie strânsă în lipia unui kebap. În schimb, pentru filipinezi legumele au rol de accesorii.
Delicatese originale din țările asiatice
Un bulgar din Ruse ne-a preparat cel mai gustos ramen japonez. Cu un polonic de miso și tahini, carne tocată de porc, ceapă verde tocată oblic, piper Sichuan și mult ulei picat. O porție e 60 de lei, dar sunt 35 de restaurante din 15 țări. Sigur găsiți și mai ieftin.
Desigur, clienții pot mesteca și în altă parte. Dacă doresc. Pachețelele sunt uriașe, pe lângă feliile de cartofi chinezești, subțiri ca un băț de chibrit.
Clienții au sosit cu sutele, imediat ce standurile doborâte de ploaie au fost reparate. Unii experimentează. Încheiem cu înghețata făcută de libanezi, numită caștalie. Are la bază laptele de capră.
Alți vizitatori țin cu dinții și furculița de preferințele vechi.