Cum au fost găsite 2 fetițe care au fugit de la grădiniță la - 45 de grade

Ultima actualizare: 23-01-2019 16:51
fetite fugite

Două fetițe de cinci ani care au plecat singure de la grădiniță într-un ger cumplit au fost găsite. În ziua respectivă, termometrul indica - 50 de grade.

Profesoarele le-au scăpat de sub supraveghere, iar fetițele au profitat și s-au aventurat afară. Fetițele au suferit degerături puternice și hipotermie, scrie BBC.

Minorele au plecat de la grădiniță, la – 45 de grade, și s-au îndreptat spre casă dorindu-și să-și surprindă părinții. Momentul plecării lor a fost surprins de camerele de supraveghere.

Una dintre copile este acum internată într-un spital din capitala regională, Yakutsk, cu trei degete degerate, raportează Siberian Times. Mama ei, Evdokia Kutukova, a declarat că micuța are dureri cumplite. "Copiii sunt încă în stare de șoc".

Femeia a fost cea care a descoperit lipsa fetiței ei și a prietenei sale. A ajuns la grădiniță, unde, spre stupoarea sa a descoperit că haina micuței lipsește. Mama îngrijorată a alertat personalul grădiniței. Din fericire, Evdokia a mai povestit că a primit un telefon de la bunicul copilei, spunându-i că aceasta a ajuns deja acasă.

Cealaltă fetiță s-a pierdut pe drumul spre casă, în întuneric, și a fost găsită o oră mai târziu. Se adăpostea într-o casă din apropiere.

"Mulțumesc lui Dumnezeu că s-a gândit să se adăpostească în casa altcuiva", a spus mama minorei. "Este bine că nu a murit înghețată”.

A fost deschisă o investigație pentru a afla cum s-a petrecut incidentul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO