Au mai rămas câteva zile până la Halloween, iar cei care vor merge la petreceri tematice îşi pregătesc deja costumele. Însă pentru o apariţie de groază este nevoie şi de un machiaj special, dar şi de accesorii pe măsură.

Un craniu din diamante expus în vitrina unui magazin din Londra nu este uşor de ignorat, mai ales cu doar câteva zile înainte de Halloween. Şi asta pentru că este perfect pentru cei care aleg să se costumeze şi să participe la petreceri somptuoase. Şi, odată trecut pragul magazinului, clienţii descoperă multe alte bijuterii înfricoşătoare.

Nikky Akhtar, director general Butler & Wilson: "Folosim bijuterii cu cranii în toate colecţiile noastre, astfel încât pot fi purtate dacă vrei să ieşi în evidenţă sau să pari un pic experimental. Dar observăm un val important, în special online şi chiar de acum, de la începutul acestei luni, când oamenii încep să cumpere mai mult. Şi fac asta probabil pentru petreceri, pentru a se costuma şi este un mod de a fi cu adevărat creativ."

Accesoriile sunt alese cu mare grijă - pentru a se potrivi cu costumul comandat. Iar machiajul vine să completeze ținuta de coşmar.

Amy Webster, Creative Manager, Stephen Webster:
"Cred că diamantele negre sunt de neratat de Halloween, la fel ca şi rubinele şi smaraldele care au într-un fel o conotaţie de rău, de invidie şi de păcate. Este ceva des întâlnit în colecţiile Stephen Webster, adesea referindu-se la cele şapte păcate capitale."

În funcţie de alegerea făcută, preţul vă poate da fiori. O broșă, de pildă, costă între 16 şi 800 de lire sterline.

Elena Lopez, Manager Harrods: "În această perioadă a anului asistăm la o creştere a vânzărilor pentru obiectele de Halloween cele mai întunecate şi îndrăzneţe."

Potrivit unei platforme specializate în vânzări, britanicii au cheltuit anul trecut de Halloween aproximativ 420 de milioane de lire sterline - aproape de două ori mai mult decât în 2013.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!