Cum afectează lipsa unui sens giratoriu din Ploiești o întreagă platformă industrială

Ultima actualizare: 11-03-2020 14:20

Muncitorii care lucrează pe o platformă industrială de lângă Ploieşti cer de ani de zile să se facă un sens giratoriu în zona unde majoritatea virează, pe DN 72 Ploiesti - Târgovişte, ca să ajungă acasă ori la serviciu.

Dovada că este absolut necesar un astfel de sens giratoriu este numărul mare de accidente din zonă. În cel mai recent, 4 maşini au fost implicate şi doi oameni au ajuns la spital.

Un camion încărcat cu paleţi s-a răsturnat, vineri, după ce a rupt un stâlp - când șoferul a încercat cu disperare să evite un impact frontal cu alte două autoturisme.

Acestea veneau pe celalat sens de mers şi s-au izbit în momentul în care o şoferiţă de 35 de ani, care ieşea dinspre parcul industrial, a încercat să vireze către Ploieşti. Intersecţia aceea este extrem de periculoasă, spun şoferii.

În acest parc industrial, cel mai mare din sud-estul Europei, companii renumite din toată lumea şi-au deschis afaceri în care au investit sute de milioane de euro. Însă angajatorii susţin că activitatea le este îngreunată de modul în care se face accesul pe platforma industrială.

Alexandru Gomoescu, angajator: ''Cei care vin la interviu pun problema accesului în parc sau solutilor de transport şi bineînţeles este un minus în a atrage tineri sau angajaţi.''

Autorităţile judeţene susţin că pentru un sens giratoriu e nevoie de avizul CNAIR. Doar că instituţia nu are în plan o astfel de investiţie.

Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Județean Prahova: ''CNAIR a spus că ei nu pot realiza pentru că nu îl aveau în planul de investiţii pe 2019 şi că obligaţia pentru realizarea acestui giratoriu revine celor de la Parcul Industrial, momentan primăria a spus că nu poate finanţa.''

Angajaţii parcului industrial privat au făcut petiţii nenumărate, dar până acum nimeni nu le-a ascultat oful.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO