Competiție inedită pe râul Bega, la Timișoara. 17 echipe s-au întrecut, duminică dimineață, pe apă, cu bărci confecționate din pet-uri, din carton sau din plastic, pentru a încuraja oamenii să recicleze.

Costumați în pirați, în țestoase sau în deținuți, angajații mai multor companii din oraș și elevi de liceu au primit încurajări, dar au avut parte și de obstacole din partea celor de pe margine.

Ambarcațiunile neobișnuite au fost construite timp de o lună, la inițiativa unui ONG, care își propune, astfel, să încurajeze, simbolic, reciclarea. În final, toate elementele din care au fost construite bărcile vor fi valorificate.

Tânăr: ”Totul a survenit în urma unei ieșiri în oraș, ne-a venit ideea. Executată din carton ondulat, tema este pirații de jucărie, toy pirates”.

Cei care nu au calculat bine dimensiunile bărcii au intrat la apă de mai multe ori.

Cele 17 echipe s-au întrecut în opt curse, iar concurenții au putut să participe de mai multe ori.

Concursul are loc în fiecare an la inițiativa unui ONG, care își propune să încurajeze recilarea.

Radu Rusu, președinte EcoStuff România: „Este exact cum îi spune numele: make-it, race it, recicle it! Iei niște materiale, recuperezi niște materiale, îți construiești o ambarcațiune cu ele, te dai pe Bega iar la final dezmembriezi totul și ajunge la recilat”.

Evenimentul a ajuns la cea de-a șasea ediție.