Kremlinul, apărat cu păsări de pradă. Informaţiile despre ele sunt secrete


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 13 Martie 2018 08:36
Categorie: Stiri Diverse

Alegerile prezidenţiale de duminică din Rusia nu pot fi considerate o bătălie pentru Kremlin, deoarece rezultatul e cunoscut dinainte. Între zidurile reşedinţei prezidenţiale se duce, totuşi, un război.

Locul este, se pare, extrem de îndrăgit de corbi, aşa că a fost nevoie de un „regiment" de ulii şi bufniţe care să-i pună pe fugă. Semn că problema e tratată cu toată atenţia, Kremlinul are angajaţi de profesie ornitologi.

Numele „Kremlin" înseamnă în rusă „fortăreaţă", iar sediul preşedinţiei ruse, cu o suprafaţă de 28 de hectare, chiar este o fortăreaţă, dar nu pentru cine are aripi.

Iulia Karaseva, ornitolog la Kremlin: „În anii '60, ciorile erau o adevărată problemă, erau prea multe şi erau peste tot. La un moment dat, toate privighetorile au tăcut şi nu se mai auzea decât croncănit de ciori."

Aşa că a fost adusă o brigadă de păsări de pradă care să alunge ciorile, protejând păsările cântătoare şi cupolele aurite ale clădirilor. Printre acestea, se numără şi un uliu - o pasăre nu tocmai afectuoasă, dar care poate stabili o relaţie de încredere cu dresorul.

Iulia Karaseva, ornitolog la Kremlin:Nu-i place să fie mângâiat, dar când e frig afară îmi acoperă mâna cu penele ca să o încălzească."

Din „armata" zburătoarelor face parte şi o bufniţă mare - un duşman natural al ciorilor.

Kirill Voronin, ornitolog la Kremlin: „Facem plimbări zilnice în jurul Kremlinului şi făcând asta stabilim limitele terenului ei de vânătoare. Ciorile care intră în zbor pe teritoriul ei văd că aici trăieşte o pasăre mare de pradă şi data viitoare evită locul."

Dar, ca multe alte lucruri de la Kremlin, componenţa exactă a brigăzii de paznici înaripaţi e secretă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Bani europeni pentru fermierii care protejează fluturii sau păsările rare
Trei români au surprins imagini rare cu bufnița carpatină, râsul sau acvila de munte
Europenii ne dau 1 miliard de € ca să salvăm păsări pe cale de dispariție
VIDEO PROTVPLUS.RO