Kremlinul, apărat cu păsări de pradă. Informaţiile despre ele sunt secrete

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Alegerile prezidenţiale de duminică din Rusia nu pot fi considerate o bătălie pentru Kremlin, deoarece rezultatul e cunoscut dinainte. Între zidurile reşedinţei prezidenţiale se duce, totuşi, un război.

Locul este, se pare, extrem de îndrăgit de corbi, aşa că a fost nevoie de un „regiment" de ulii şi bufniţe care să-i pună pe fugă. Semn că problema e tratată cu toată atenţia, Kremlinul are angajaţi de profesie ornitologi.

Numele „Kremlin" înseamnă în rusă „fortăreaţă", iar sediul preşedinţiei ruse, cu o suprafaţă de 28 de hectare, chiar este o fortăreaţă, dar nu pentru cine are aripi.

Iulia Karaseva, ornitolog la Kremlin: „În anii '60, ciorile erau o adevărată problemă, erau prea multe şi erau peste tot. La un moment dat, toate privighetorile au tăcut şi nu se mai auzea decât croncănit de ciori."

Aşa că a fost adusă o brigadă de păsări de pradă care să alunge ciorile, protejând păsările cântătoare şi cupolele aurite ale clădirilor. Printre acestea, se numără şi un uliu - o pasăre nu tocmai afectuoasă, dar care poate stabili o relaţie de încredere cu dresorul.

Iulia Karaseva, ornitolog la Kremlin:Nu-i place să fie mângâiat, dar când e frig afară îmi acoperă mâna cu penele ca să o încălzească."

Din „armata" zburătoarelor face parte şi o bufniţă mare - un duşman natural al ciorilor.

Kirill Voronin, ornitolog la Kremlin: „Facem plimbări zilnice în jurul Kremlinului şi făcând asta stabilim limitele terenului ei de vânătoare. Ciorile care intră în zbor pe teritoriul ei văd că aici trăieşte o pasăre mare de pradă şi data viitoare evită locul."

Dar, ca multe alte lucruri de la Kremlin, componenţa exactă a brigăzii de paznici înaripaţi e secretă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO