Ce s-a întâmplat cu tânărul care și-a vândut un rinichi ca să-și cumpere iPhone

04-02-2019 21:33


Tânărul care şi-a vândut rinichiul pentru un iPhone, imobilizat la pat

Bărbatul care, la 17 ani și-a vândut un rinichi ca să își poată cumăpăra un iPhone pe piața neagră, este acum imobilizat la pat.

La opt ani de la tragicul incident, el este nevoit să stea în pat și să facă zilnic dializă, potrivit presei din China, citate de FoxNews.

În 2011, când avea 17 ani, tânărul și-a vândut rinichiul pe piața neagră în schimbul unui iPhone 4 și a unui iPad 2. Ca urmare a unei operații ilegale, a ajuns să fie diagnosticat cu insuficiență renală, din cauza unei infecții cauzate de condițiile de igienă precare în care s-a desfășurat intervenția, cât și a lipsei de tratament postoperatoriu, scrie Mirror.

Operația a avut loc în provincia chineză Hunan, fără acordul familiei, și ar fi fost făcută de doi medici de la spitalele din regiune.

 La acel moment, agenția Xinhua preciza că Wang Shangkun a luat legătura cu traficanții ilegali pe internet. He Wei, liderul grupării care se ocupa cu această operațiune, i-a promis că va angaja un chirurg care să facă operația.

„La acel moment, voiam să cumpăr un iPad2, dar nu mai aveam banii. Când navigam pe internet, un bărbat m-a contactat să îmi spună oferi 22.000 RMB (n.r – în jur de 2.800 de euro)”, a povestit tânărul.

Potrivit presei, el își dorea cele mai noi dispozitive electronice, ca să se poată lăuda la prieteni cu ele, în condițiile în care familia sa trăiește într-una dintre cele mai sărace provincii din China și nu și-ar fi permis să îi ofere tânărului banii necesari să și le cumpere.

Din cauza stării de sănătate precare, el a fost nevoit să renunțe la studii și trăiește din ajutor social.

În 2012, nouă persoane au fost arestate în legătură cu acest caz, iar familia a primit în jur de 190.000 de euro ca despăgubire.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Fox News

VIDEO PROTVPLUS.RO