Bere veche de 113 ani, descoperită sub podeaua unei fabrici. Reacția muncitorilor


Ultimul update: Sambata 09 Februarie 2019 15:09
Data publicarii: Sambata 09 Februarie 2019 14:40
Categorie: Stiri Diverse
muncitori

Șapte sticle de bere, vechi de un secol, a fost descoperite de muncitorii danezi în timp ce renovau o veche fabrică de bere din orașul Jutland, Danemarca.

Muncitorii au descoperit sticlele sub o pardoseală din incinta fostei fabrici Odin, depozitate cu grijă într-o ladă de lemn. Sticlele vechi de 113 ani au trecut prin ambele războaie mondiale, scrie BBC.

 Constructorii au sunat la Muzeul Viborg: "Aceasta este cu adevărat o descoperire unică, sticlele sunt în stare intactă", au declarat specialiștii. Mărcile descoperite sunt Prinsens Bryg, Odin Pilsner și Viborg Pilsner.

Nu este prima data când se fac astfel de descoperiri. În Copenhaga, în 2008, au fost descoperite mai multe sticle de bere Carlsberg, datând din 1883.

"Ar putea fi distractiv să știm ce gust avea o bere Viborg în 1906. Odin este o mare parte a istoriei orașului Viborg și găsirea acestor beri este o părticică fascinantă a istoriei care nu trebuie ignorată", a declarat un reprezentant al muzeului.

Fabrica de bere Odin și-a închis porțile în 1988, după 156 de ani de activitate. La acea vreme era cea mai veche fabrică de bere din Danemarca.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC NEWS

Zeci de lăzi cu bere distruse, în urma unui accident pe DN 1A. FOTO
Un camion cu bere s-a răsturnat. Ipostazele în care au fost surprinși mai mulți bărbați
Un camion cu bere s-a răsturnat. Ipostazele în care au fost surprinși mai mulți bărbați
VIDEO PROTVPLUS.RO