BEACH, PLEASE! și MAI, prin ANA, lanseaza cea mai vizibila campanie antidrog

BEACH, PLEASE

Festivalul BEACH, PLEASE! și Ministerul Afacerilor Interne, prin Agenția Națională Antidrog (ANA), lansează o campanie antidrog dedicată tinerilor, semnata de THE DROP.

Aflat la cea de-a III-a ediție, „BEACH, PLEASE!” se adresează în special Generației Z și este cel mai mare festival urban din Sud-Estul Europei, în acest an fiind așteptați peste 120.000 de oameni, în cele 5 zile de festival.

Organizatorii, împreună cu partenerii lor, au găsit o metodă fresh și relevantă pentru a atrage atenția tinerilor asupra pericolelor consumului de stupefiante, printr-o campanie antidrog care se vă desfășură în 2 faze de comunicare: înaintea și în timpul festivalul, printr-un mix de medii - digital, OOH, radio & festival.

„Am creat o campanie pe limba generației mele, după ce mult timp informările s-au făcut prin campanii impersonale, rigide, al căror mesaj era ridiculizat și ineficient. Având în vedere că „BEACH, PLEASE!” este cel mai mare festival dedicat tinerilor, cu o platformă online de peste 1.5 milioane de urmăritori, majoritatea între 15-30 ani, considerăm că este datoria noastră să ne folosim resursele creative și reach-ul imens pentru a lansa prima campanie cool și eficientă antidrog din România. Le mulțumim partenerilor din MAI și Agenției Naționale Antidrog pentru deschiderea și sprijinul lor în diseminarea acestei campanii atât online, cât și offline”, declară Andrei Șelaru (Selly), co-fondator al festivalului și inițiator al campaniei.

„Drogurile sunt peste tot, atât în viața reală cât și în cea online, pot afecta pe oricine, indiferent de vârstă, statut social și de cele mai multe ori, sunt substanțe sintetice, create în laborator, care pot da dependența de la prima doză. Prin intermediul acestei campanii, ne dorim ca informațiile corecte să ajungă la Generația Z, astfel incât tinerii să poată lua decizii sănătoase.

Citește și
Ce pensie va avea cel mai longeviv europarlamentar român. A câștigat la Bruxelles aproape un milion de euro în ultimii patru ani

Ne bucurăm să vedem că organizatorii sunt preocupați de siguranța participanților și reamintim tuturor că cele mai frumoase amintiri sunt cele pe care ți le amintești a doua zi și le poți împărtăși cu cei dragi”, declară comisar-șef de poliție Ramona Dabija, directorul Agenție Naționale Antidrog.

Pentru a combate acest fenomen, investițiile în securitate pentru ediția BEACH, PLEASE! din acest an au crescut semnificativ, ajungând la 500.000 de euro.

Peste 500 de agenți vor asigura paza în festival, iar participanții vor fi supuși controalelor riguroase la intrare și, dacă situația o cere, pe parcursul festivalului.

„Noi avem o vorba: IF YOU KNOW, YOU KNOW! Am vrut să îi asigurăm pe festivalieri că și noi știm dacă substanțele interzise ajung în festival.

Ca și în anii trecuți, investim masiv în siguranța celor prezenți și am sporit numărul de agenți de pază. Avem o colaborare complexă cu toate structurile din Ministerul Afacerilor Interne, cărora le punem la dispoziție toate resursele de care dispunem pentru a își putea face treaba cât mai bine și în interesul siguranței festivalierilor, iar Agenția Națională Antidrog își va trimite reprezentanții în festival.

Cei care vor să afle mai multe o vor putea face și la fața locului, la cortul partenerilor de la ANA, dar și în social media”, adaugă Andrei Șelaru (Selly), co-fondator al festivalului și inițiator al campaniei.

„De când am vorbit prima oara despre brief ne-am dat seama că ultimul lucru pe care vrem să-l scoatem e încă o campanie de „SPUNE NU DROGURILOR”. Suntem în 2024 – cu toții știm că drogurile nu sunt bune și de ce. În loc de abordări și mesaje alarmante, am ales să comunicăm dintr-un unghi nou și curajos, unul care va stârni reacții și care are cu adevărat potențial de a schimba ceva. Ieșind din zona de truisme, e una dintre cele mai importante conversații pe care le-am putea avea în jurul celui mai mare festival din Romania, care se adresează Gen Z”, au declarat reprezentanții THE DROP, Flavia Ionescu (Head of Business) și Mihai Titirig (Creative Director).

„BEACH, PLEASE!” se află la cea de-a III-a ediție. Peste 120.000 de oameni sunt așteptați în cele cinci zile de festival. Cu peste 200 de artiști, români și internaționali, pe scena de la Costinești, festivalul promite să fie un eveniment de neuitat, punând un accent deosebit pe siguranța și bunăstarea participanților.

Până acum, edițiile trecute nu au înregistrat incidente, iar organizatorii sunt hotărâți să mențină acest standard ridicat și în acest an.

Articol recomandat de sport.ro
Reacția lui Gigi Becali după ce a fost implicat într-un nou accident de mașină
Reacția lui Gigi Becali după ce a fost implicat într-un nou accident de mașină
Citește și...
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a înotat în Sena, cu nouă zile înainte de JO. VIDEO&FOTO
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a înotat în Sena, cu nouă zile înainte de JO. VIDEO&FOTO

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a înotat în Sena, miercuri dimineaţa, cu nouă zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

„Șamanii” români care aduc ploi artificiale. Cum ne dau bulgarii ca exemplu
„Șamanii” români care aduc ploi artificiale. Cum ne dau bulgarii ca exemplu

Bulgaria vrea să obțină ploi artificiale și dă ca exemplu România, care a reușit să crească volumul precipitațiilor cu 10% prin metode de ”semănare” a norilor, potrivit presei din țara vecină.  

Cum să te îmbraci când este caniculă. Ținute în trend care te feresc de razele soarelui
Cum să te îmbraci când este caniculă. Ținute în trend care te feresc de razele soarelui

Odată cu încălzirea globală, s-a dezvoltat și industria hainelor care ne protejează de soare în zilele caniculare.

Recomandări
Tot mai mulți tineri vor la catedră, atrași de salariile care au crescut în ultimii ani dar și de programul mai lejer
Tot mai mulți tineri vor la catedră, atrași de salariile care au crescut în ultimii ani dar și de programul mai lejer

„Ca profesor, ai o slujbă stabilă, multe vacanțe, și chiar un salariu decent!” Asta spun candidații la examenul de titularizare, cu aproape 30% mai mulți ca în 2023.

Premierul Marcel Ciolacu, despre amenințările Rusiei că va ataca România. ”Ce vreți, să ne laude?”
Premierul Marcel Ciolacu, despre amenințările Rusiei că va ataca România. ”Ce vreți, să ne laude?”

Marcel Ciolacu a declarat că ”Rusia nu-și permite să atace România”, iar amenințările de la televiziunea de stat moscovită fac parte din ”războiul hibrid” dus de Kremlin.

POLITICO, despre aleasa României: Șoșoacă va aduce un preot ca să sfințească Parlamentul European. ”Aici se întâlnesc dracii”
POLITICO, despre aleasa României: Șoșoacă va aduce un preot ca să sfințească Parlamentul European. ”Aici se întâlnesc dracii”

Diana Șoșoacă va aduce un preot ca să sfințească Parlamentul European, pentru că acolo ”se întâlnesc dracii”, iar la primul său vot ca europarlamentar a scris pe buletinul de vot mesaje anti-UE, LGBT și Ucraina.