Sean Bean, interviu pentru Știrile PRO TV. Actorul filmează în România pentru pelicula „Cravata galbenă”

×
Codul embed a fost copiat

A câștigat un premiu Emmy pentru cel mai bun actor, două premii Bafta, din 3 nominalizări tot pentru roluri principale, și nenumărate alte distincții pentru interpretare.

Totuși, planeta întreagă îl recunoaște pe actorul Sean Bean pentru rolurile din „Trilogia Lord of the Rings”, ori „Game of Thrones”. Actorul britanic filmează zilele acestea în România pentru „Cravata galbena”, o peliculă despre viața dirijorului Sergiu Celibidache, în care îl interpretează pe părintele acestuia, într-o complicată relație tată-fiu.

Sean Bean: „Game of Thrones, la fel ca și Lord of the Rings, au devenit așa niște fenomene internaționale, nici nu ne-am dat seama la momentul filmărilor, eram în Noua Zeelenda, știam că sunt filme mari, dar nu ne-am dat seama că vor prinde la atât de mulți oameni din toată lumea, am făcut o groază de bani, ceea ce e bine”.

Sean Bean filmează în aceste zile în Romania pentru lungmetrajul Cravata Galbenă. Va fi Demostene, tatăl celebrului dirijor Sergiu Celibidache.

Amalia Enache: Joci un român cu origini grecești, a fost nevoie de un nas mai mare?”

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Sean Bean: „O, am deja unul mare, l-am adus cu mine”.

Amalia Enache: Demostene e un personaj pozitiv sau negativ, având în vedere că fiul lui s-a separat complet de el când a împlinit 18 ani?

Sean Bean: „Cred că în vremurile acelea, 1922 până în 1970, în cele mai multe țări și in mod special cineva din domeniul militar era foarte strict cu copiii. Copiii nu erau văzuți cum sunt acum, erau considerați ca niște ființe care trebuie antrenate, învățate, pregătite să urmeze o carieră importantă. Demostene își dorea ca fiul lui să-i calce pe urme și astfel îl tolerează să cânte la pian, să studieze muzica puțin, dar se așteaptă la mai mult de la el, să devina politician, chiar prim ministru al României”.

Amalia Enache: Care a fost provocarea cea mai mare la acest rol?

Sean Bean: „Foarte ciudat este ca mie imi place să cânt la pian, Bach, Mozart, mulți din muzica clasică și, de fapt, în acest film sunt foarte anti-muzică, închid pianul peste degetelui lui Sergiu. Da, la filmări sunt fascinat de cum se aude muzica, și tocmai eu trebuie să zic: Liniște! Nu mai cânta la pian, îi dau peste mâini, să închid pianul, e ciudat să joci un personaj care e opusul tău”.

Amalia Enache: Vei avea timp și planuri să vizitezi ceva în România?

Sean Bean: „Nu am foarte mult timp, am ajuns aici și am început imediat filmările, dar am vrea, ca toată lumea, să ajungem în Transilvania, să vedem castelele, dar e drum destul de lung și anevoios. E o țară frumoasă și în București sunt atâtea de admirat, clădirile vechi, e interesant să vezi clădirile din secolul trecut și apoi, imediat lângă, cele din perioada comunistă”.

Tipul dur din filme, despre care se spune ca cel mai adesea moare inainte să se termine filmul, este în viața reală nu doar un iubitor de muzică, dar și un pasionat grădinar.

Sean Bean: „Am foarte mulți trandafiri în grădină, îmi place mirosul lor, am 150 de trandafiri și merg printre ei să tai părțile uscate, dar am și flori pe care le aveau mama și tata în grădina lor, sau bunicul meu, plante de modă veche”.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
Citește și...
Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în distribuția filmului ”Cravata galbenă”
Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în distribuția filmului ”Cravata galbenă”

Miranda Richardson, dublu nominalizată la premiile Oscar, și Sean Bean, câștigător a două premii BAFTA, completează distribuția filmului ”Cravata galbenă”, despre care s-a confirmat recent că intră în etapa de producție.

Recomandări
INTERVIU. Gabriela Firea: ”Nici măcar dacă m-ar ruga Marcel Ciolacu, personal, să preiau conducerea PSD, nu voi face asta”
INTERVIU. Gabriela Firea: ”Nici măcar dacă m-ar ruga Marcel Ciolacu, personal, să preiau conducerea PSD, nu voi face asta”

Gabriela Firea, candidat PSD la Primăria Capitalei, promite public faptul că, dacă va câștiga încă un mandat în fruntea administrației Bucureștiului, nu va încerca să-i fure scaunul lui Marcel Ciolacu de la șefia PSD, nici dacă el o va ruga asta.

Ofensivă de nestăvilit a forțelor ruse în Ucraina. Solicitarea lui Șoigu dă fiori Kievului
Ofensivă de nestăvilit a forțelor ruse în Ucraina. Solicitarea lui Șoigu dă fiori Kievului

În plină ofensivă a forțelor Moscovei în Ucraina, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut, miercuri, suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară din țara vecină, informează Reuters.

Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor
Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus marți-noapte în România, sub escortă.