Tratamentul cu celule stem ar putea sa ii dea vederea unei fetite de 5 ani!


Ultimul update: Vineri 05 Octombrie 2012 16:49
Data publicarii: Marti 10 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

O fetita de cinci ani care s-a nascut oarba ar putea incepe sa vada pentru prima oara, gratie unei terapii inovatoare cu celule stem.

Din cauza ca in Statele Unite, cercetarile in domeniu au fost blocate in timpul mandatului lui George W. Bush, parintii au dus-o in China pentru tratament. Sansa s-a ivit dupa ce oamenii cu suflet mare din orasul lor i-au ajutat sa stranga cei 60.000 de dolari de care era nevoie.

Trinity s-a nascut oarba si a invatat sa se deplaseze cu un baston, dar mama ei nu a renuntat niciodata la speranta ca fetita va vedea intr-o buna zi. Au aflat despre un tratament in China si, cu ajutorul donatiilor, au reusit sa il plateasca.

Este vorba despre o tarapie cu celule stem, adevarate fabrici de viata din corpul omenesc, care au capacitatea de a se transforma in orice tip de tesut. Medicii chinezi i-au implantat lui Trinity celule stem in ochi si se pare ca tesuturile bolnave au inceput deja sa se regenereze.

Medicii spun ca fetita va incepe sa vada in cateva luni!

Si alti parinti americani, dar si europeni, planuiesc sa faca drumul pana in China pentru a le reda copiilor lor darul vederii. Spre deosebire de Statele Unite si Europa, China le-a lasat cercetatorilor libertatea de a experimenta cu celulele stem, asa ca medicii chinezi fac in prezent tratamente care in Statele Unite vor fi disponibile de-abia peste 15-20 de ani.

Tags: medicina,

Si-a recapatat vederea printr-o injectie!
323 de studenti vor sa fie donatori de celule stem!
Premiera in lumea medicala! Articulatia soldului, reparata cu celule stem
VIDEO PROTVPLUS.RO