In Capitala sunt peste 60.000 de bolnavi de diabet, 250 sunt copii

Ultima actualizare: 21-10-2012 23:53
Diabet

Peste 60.000 de persoane din Bucuresti sunt bolnave de diabet, dintre care 250 sunt copii, costurile tratamentului pentru un copil cu diabet se ridica la 150-200 lei in medie pe luna.

"Copiii cu diabet din Romania duc o viata normala, avand la dispozitie diferite sortimente de alimente si dulciuri fara zahar, dar si tratamente de ultima generatie. De asemenea, parintii acestora au grija sa ii implice in activitati sportive apropiate varstei fiecaruia. Insulina poate fi procurata usor, iar dozele pe care le primesc lunar gratuit acopera in mare parte nevoile unui copil cu diabet. Problema este mai mult legata de posibilitatile financiare ale parintilor pentru ca unii copii au nevoie de 150 de doze lunar", a afirmat dr. Mihaiela Mihu, presedintele Asociatiei pentru Copiii si Tinerii cu Diabet din Municipiul Bucuresti, in cadrul evenimentului "Viata cu Diabet".

Copiii cu diabet zaharat, aflati in grija medicilor de la Spitalul "Marie S. Curie" (Budimex), si familiile acestora au participat, sambata, la Ziua Mondiala a Diabetului in cadrul evenimentului "Viata cu Diabet", organizat in amfiteatrul spitalului de catre Asociatia pentru Copiii si Tinerii cu Diabet din Municipiul Bucuresti si compania Houston NPA.

E Ziua Mondiala a Diabetului! Vezi ce ne recomanda medicii

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO