Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Secretul cozonacului de post. Ce se foloseşte de fapt în loc de ouă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru că aşteptarea până la Paşte să fie mai uşoară, gospodari pricepuţi din toată ţara, strânşi la un târg de produse tradiţionale, au gătit bucate de post extrem de gustoase.

Clienţii au putut apoi să cumpere ciorbă de lobodă, iahnie de fasole, frigărui de legume şi tocăniţă de ciuperci şi s-au minunat când au văzut doi cozonaci uriaşi.

Într-un cazan imens, în care încap 500 de porţii, a fiert la foc domol un uriaş borş de lobodă.

Deşi în mod normal la un astfel de eveniment micii sfârâiau la frigare de data aceasta s-au perpelit regulamentar o mulţime de legume.

În final a venit rândul unor cozonaci - unul lung de zece metri iar altul de 50 de kilograme - să primească note.

"Folosim în loc de ou ca să dăm culoare suc de morcovi, în rest făină, zahăr, nucă multă, rahat, stafide. Am folosit în jur de 100 kg de făină”, explică cei care l-au preparat.

Citește și
cofetarii
Ajunul Crăciunului a început cu o coadă de 50 de minute: ”Să nu lipsească tortul”

Oferta a fost însă mult mai variată. "Avem baclavalele de casă cu trei straturi de nucă, de post, şi cu fistic, o prăjitură namura care se face cu un blat însiropat cu apă de trandafir şi adăugăm caju, migdale, fistic."

Postul Paştelui durează şapte săptămâni şi este considerat cel mai greu şi cel mai lung post de peste an.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult