Rețetele românești se întorc cu succes în meniurile restaurantelor: "Sunt produse naturale”
Your browser doesn't support HTML5 video.
În funcție de regiune, le spun turiștilor și povestea gastronomică a locului. Ceapa de Făgăraș, renumită cândva în zona Brașovului, revine în forță în bucătării.
Bucătar: ”Această tocăniță de ceapă, poate noi am intervenit asupra ei numai în modul de tăiere al ardeilor .. Ea e atât de neprietenoasă, face tot felul de rele, ne pișcă, înțeapă, însă în final este cel mai dulce ingredient, care, prin preparare, se transformă absolut nebănuit."
Într-un alt local din Brașov, bucătării pun accent pe carnea de vânat și folosesc pe cât posibil legume proaspete furnizate de diverși cultivatori. Aici o ciorbă costă însă 18 lei, iar un fel principal - 35.
Chefii din Asociația Națională a Bucătarilor fac chiar un apel către colegii de breaslă să gătească mâncăruri și deserturi adaptate din vechile rețete românești.
Adrian Neag, managerul Asociației de Bucătari: "Gândiți-va ce frumos ar fi să avem în restaurantele noastre deserturi clasice românești, plecând de la cozonac, care nu-i chiar simplu, pască. Să găsim bucățele noastre tradiționale într-o formă aranjată, modernă, dar să regăsim gustul românesc în farfurie."
Daniela Graura, bucătar şef: ”Bunicilor noștri, merele și perele nu le lipseau, prezent era și miezul de nucă, practic acesta era desertul iernii: merele coapte, nucile prăjite cu sare și ceaiul de flori de câmp."
Turistă: "Sunt produse naturale din localitate și pregătite bine, asta e important.” Pentru ca lucrurile să meargă firesc, 10 fermieri din județ au obținut fonduri europene și au creat un lanț scurt de aprovizionare între ei și restaurante.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
Sursa: Pro TV
Etichete: romania , mancare , bucatari , chef , retete traditionale
Dată publicare: 09-12-2018 17:07