Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Concurs de făcut cârnaţi, la Sibiu. "Este catifelat şi plăcut"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cârnaţii au fost vedetele unui concurs inedit găzduit la Sibiu, în ultima zi de festival gastronomic dedicat Gusturilor Iernii.

Zece echipe de bucătari amatori şi profesionişti au pregătit cârnaţii după reţete care le-au lăsat gura apă atât membrilor juriului, cât şi vizitatorilor. În ceea ce priveşte condimentele, bucătarii au folosit atât sare, piper şi usturoi, cât şi sfecla roşie, vin roşu, ori plante aromatice.

După ce au primit câte trei kilograme de carne de porc, cele zece echipe au trecut la treabă. În timp ce unii au mizat pe clasic şi tradiţional, alţii s-au inspirat din bucătăria internaţională.

"Trebuie să prindă o crustă rumenă, îi întoarcem de mai multe ori pentru că durează mai mult prăjirea”, explică unul dintre ei.

După ce au sfârâit în tigaie până s-au rumenit bine, cârnaţii au fost testaţi şi gustaţi de membrii juriului. „Notăm prestanţa, gustul, mirosul. Cel cu vin este catifelat şi plăcut, cel clasic ne aduce aminte de gustul bunicilor", explică un membru al juriului.

Citește și
chisca
Mâncărurile de Crăciun, diferite în funcție de zonă. Ce este chișca, specifică Moldovei

Cei mai de seamă juraţi s-au dovedit a fi însă chiar vizitatorii - care nu s-au dat în lături de la cârnaţii aburinzi. În cele 3 zile de festival culinar, slănină, cârnaţii, brânză şi telemeaua de Sibiu au stat la loc de cinste. Pe lângă aceste preparate, pofticioşii au putut alege - şi cumpăra - de la legume şi murături, până la pâine de casă, gemuri şi afumături din Mărginimea Sibiului.

Sezonul de iarnă din programul "Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019" s-a închis oficial duminică.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult