Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care un important meci de fotbal din Anglia nu se va mai difuza în China

Televiziunea publică chineză CCTV a scos din program meciul Arsenal – Manchester City, după ce mijlocaşul Mesut Ozil, component al echipei londoneze, şi-a arătat public susţinerea pentru minoritatea uigură din China.

Ozil a postat, vineri, pe reţelele de socializare, un mesaj lung în care era condamnată represiunea Chinei asupra minorităţii musulmane din Xinjang, iar ţările musulmane erau criticate pentru că nu iau atitudine, relatează News.ro.

Sâmbătă, Arsernal Londra a notat, într-un comunicat, să se delimitează de opiniile lui Ozil, precizând că a fost mereu un club apolitic.

Meciul Arsenal Londra – Manchester City, contând pentru etapa a XVII-a a campionatului Angliei, este programat la ora 18:30.

 

Citește și
Campionatul European de Handbal Feminin - Cristina Neagu
România - Senegal. Victorie importantă pentru naționala de handbal la Campionatul Mondial
China, acuzată că torturează peste un milion de oameni în lagăre

 

Activiştii pentru drepturile omului au publicat harta presupuselor locaţii ale aproape 500 de închisori şi tabere pe care China le foloseşte pentru a ține închiși uigurii, o minoritate etnică majoritar musulmană din vestul regiunii Xinjiang.

Activiștii reclamă acum că cel puțin 1 milion de persoane sunt închise în lagărele de detenție și în închisorile din regiune.

În unele dintre aceste tabere, uigurii ar fi obligați să muncească pentru a produce haine, care sunt vândute în Occident. Din acest motiv, mulți comercinați, inclusiv American Badger Sport, Australia Cotton On și Target Australia, au întrerupt legăturile cu acești furnizori.

SUA cere sancțiuni

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat cu o majoritate zdrobitoare un proiect de lege care impune sancţiuni împotriva unor înalţi oficiali chinezi din regiunea Xinjiang (nord-vest).

Organizaţii de apărare a drepturilor omului şi Washingtonul acuză Beijingul că în această regiune, lovită mult timp de atentate sângeroase, aproape un milion de musulmani, în special uiguri, au fost trimişi în tabere de reeducare politică.

Beijingul respinge această cifră şi vorbeşte de "centre de formare profesională", menite a ajuta populaţia locală să găsească un loc de muncă şi să se îndepărteze astfel de tentaţia islamismului şi terorismului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult